Slijedi vatrogasna zabava

Vatrogasci iz Martijanca svečano proslavili svoj 120. rođendan, stigli brojni gosti

Objavljeno: 14.05.2016. 16:59

Zadnja izmjena: 14.05.2016. 17:05

Foto: Ivan Tomašković

U šatoru u Martijancu održana je svečana sjednica DVD-a Martijanec kojom je proslavljeno 120 godina osnutka tog vatrogasnog društva.

Na proslavu su stigli vatrogasci iz cijele Varaždinske županije, ali i gosti iz Slovenije i Republike Češke. Došao je i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković čestitavši DVD Martijanec 120 godina postojanja.

- Cijelo vrijeme pratimo što raditi, a radite to na dobrobit građana. Mnogo ulažete u edukaciju mladih vatrogasaca i uvijek ste tu u kada je potrebno. Tako je i u cijeloj Hrvatskoj i svi moramo biti ponosni što smo vatrogasci - rekao je Tucaković.

Jubilarni rođendan čestitao im je i načelnik općine Martijanec Marijan Horvat.

- Radite za interes svih žitelja općine Martijanec. Kada vas ljudi trebaju uvijek se spremni intervenirati. Primjer ste kako treba raditi i ponosni smo na vas - istaknuo je Horvat.

Bogata povijest

Na povijest DVD-a Martijanec osvrnuo se predsjednik Saša Lenček istaknuvši kako je pred njima još uvijek mnogo posla, no danas su svi ponosni.

Proslava je održana pod pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović koja ipak nije stigla stići na proslavu.

Kasnije će uslijediti prava vatrogasna zabava uz Tamburaški sastav Fijaker.

Kako je bilo na svečanoj sjednici pogledajte u fotogaleriji.

Komentari