sigurnije pješačenje u marofu

Već se bira izvođač za radove na izgradnji pješačke staze od Novog Marofa do Grane

Objavljeno: 14.08.2017. 13:19

Zadnja izmjena: 14.08.2017. 13:20

Hrvatske ceste izradile su projektnu dokumentaciju i u tijeku je proces javne nabave za odabir izvođača radova za izgradnju pješačke staze od rotora u Novom Marofu do mjesta Grana u duljini od gotovo 1.000 metara.

- Ovo je vrlo važna prometnica za nas jer je građani često koriste kao šetnicu. Vjerujem da ćemo je pretvoriti u pravu šetnicu. Time bi se zaokružio ovaj dio s pješačkim stazama. Dio ove lokacije u budućnosti je zamišljen kao sportski park i radi sigurnosti pješaka koji koriste ovu prometnicu važna nam je šetnica. - izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Kako bi se u potpunosti riješila prometna problematika, u blizini će se urediti i raskrižje koje je od rotora udaljeno nekoliko stotina metara. Problematika u prometu na toj lokaciji nije riješena iako se pretpostavljalo da će izgradnja autoceste izmaknuti teški promet iz grada. Jenkač je rekao da gradska uprava radi sve što je u njezinoj mogućnosti da se makne teretni promet koji prolazi kroz Novi Marof, svjestan da korištenje autoceste stvara dodatne troškove, ali i da je očuvanje ljudskih života i veća sigurnost pješaka i biciklista u prometu neprocjenjivo. Podsjetio je da je upravo zbog veće sigurnosti u prometu u centru Novog Marofa postavljen semafor koji se uključuje, odnosno svijetli crveno, kada netko od vozila prekoračuje brzinu.

Komentari