korisne poduke

Veliki odaziv na radionicu o EU fondovima i zaštitu vinove loze u Klenovniku

Objavljeno: 13.04.2017. 14:21

Zadnja izmjena: 13.04.2017. 14:23

U Osnovnoj školi Klenovnik održana je radionica za vlasnike OPG-ova, obrtnike, poduzetnike i sve ostale zainteresirane mještane, sa svrhom informiranja mještana o EU fondovima te zaštiti vinove loze od fitoplazme.

Prvi dio radionice kojega je održala Gabrijela Paska bio je posvećen regionalnom razvoju i EU fondovima, a prisutni su putem kratke prezentacije dobili informacije o tome koji fondovi Europske unije su na raspolaganju, kako funkcioniraju mehanizmi dodjele bespovratnih sredstava te kakve je projekte i aktivnosti moguće sufinancirati bespovratnim sredstvima fondova Europske unije.

U drugom dijelu radionice održano je predavanje o važnosti zaštite vinove loze, prevenciji te problemu američkog cvrčka. Prisutni su upoznati sa simptomimam navedenih bolesti te su dobili smjernice kada reagirati i na koji način zaštititi vinograde. Predavanje je održala stručnjakinja fitomedicine Kristina Geci Smoljo, a najveći je naglasak stavljen na pojavnost fitoplazme, zlatne žutice vinove loze i načinu suzbijanja američkog cvrčka, koji je prijenosnik te bolesti. Nakon radionice bio je organiziran prigodan domijenak, a prisutni su dobili na poklon sadnice aronije.  

Komentari