Vijećnici HSS-a i SDP-a otišli sa sjednice martijanečkog Vijeća

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.03.2011. 10:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: martijanec.hr

Zbog skidanja s dnevnog reda točaka koje je predložila trećina oporbenih vijećnika HSS-a i SDP-a u Općinskom vijeću Martijanca, oporbeni su vijećnici napustili posljednju sjednicu Vijeća.

Predloženim točkama bilo je predviđeno razmatranje svrsishodnosti i zakonitosti pojedinih akata općinskog načelnika, poslova na pojedinim radnim mjestima i plaća zaposlenika na njima te prava, obveza i odgovornosti načelnika. Točke je predsjednik Općinskoga vijeća stavio na dnevni red.

- Vijećnici vladajuće koalicije HDZ-a i HNS-a, očito na nagovor načelnika, koji vijećnicima nije želio dostaviti ni podatke o plaćama zaposlenika, protuzakonito su skinuli predložene točke s dnevnoga reda. Tim se postupkom očito dokazuje da načelnik općine ne želi da se na sjednici Vijeća iznese istina, da je ne bi čuli svi vijećnici, jer u posljednje vrijeme kršenje zakona u općini Martijanec nije iznimka, već pravilo ponašanja načelnika – kaže predsjednik Kluba vijećnika HSS-a Franjo Golubić.

Oporba je otišla sa sjednice, pa je ona prekinuta, jer nije bilo kvoruma. Golubić je već kontaktirao Ministarstvo uprave, koje je potvrdilo da točke koje predloži trećina vijećnika ne mogu biti skinute s dnevnog reda, jer je riječ o zakonskoj zaštiti prava manjinskih vijećnika. Ministarstvu će se stoga uputiti dokumentacija, radi nadzora posljednje sjednice Općinskoga vijeća.


Agencija VLM



Komentari