Vlada žurno u rješavanje problema tekstilne industrije

Objavljeno: 28.03.2011. 12:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Posebnu pozornost, smatraju vijećnici, Vlada bi trebala posvetiti nisko akumulativnoj industriji, gdje rad ima veliko učešće

Potaknuti lošim stanjem u varaždinskom gospodarstvu, članovi varaždinske Županijske skupštine na čelu s predsjednicom Dubravkom Biberdžić  uputili su Vladi i premijerki Jadranki Kosor inicijativu za žurno uključivanje u rješavanje problema tekstilne industrije u Varaždinskoj županiji i to kroz dosljednu, cjelovitu i kvalitetnu provedbu mjera utvrđenih u Razvojnoj strategiji hrvatske industrije tekstila i odjevnih predmeta za razdoblje 2008. do 2015. godine.

Posebnu pozornost, smatraju vijećnici, Vlada bi trebala posvetiti nisko akumulativnoj industriji, gdje rad ima veliko učešće.

Varaždinci traže i poboljšanje institucionalnog okruženja za poduzetničko djelovanje, ponajviše kroz racionalizaciju cjelokupnog javnog sektora.

Osim toga, smatraju i kako bi trebalo unaprijediti makroekonomske uvjete poslovanja poduzetnika, prije svega kroz poticajni porezni i fiskalni sustav, koji će se temeljiti na transparentnim kriterijima dodjele državnih potpora s većim udjelom horizontalnih, a ne sektorskih potpora, kao što je to u Europskoj uniji.

Vijećnici traže i fiskalnu decentralizaciju kroz povećanje udjela lokalnih i regionalnih jedinica u javnim prihodima, sa sadašnjih 10 na 20 do 25 posto.

Agencija VLM

Komentari