Vrijedna donacija Vlade RH za GDCK Novi Marof

Objavljeno: 08.09.2013. 12:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Gradskom društvu Crvenog križa Novi Marof temeljem rješenja Vlade Republike Hrvatske dodijeljena je roba oduzeta u carinskom prekršajnom postupku u svrhu obavljanja zakonom definirane djelatnosti pružanja  humanitarne pomoći socijalno osjetljivim skupinama stanovništva sukladno programu prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći GDCK Novi Marof .

Riječ je o donaciji robe od 46 pojedinačnih artikala (majice, košulje, hlače, hladnjaci, posuđe, žarulje, čarape, dječje tenisice…) ukupne mase 2 576 kg i protuvrijednosti 72 870 kune, smještenoj na carinarnici u Varaždinu i Rijeci.

Roba na carinarnici Varaždin je preuzeta i zahvaljujući susretljivosti autoprijevoznika Tugomira Loborca iz Novog Marofa besplatno dopremljena, gdje je organizirana i podjela korisnicima humanitarne pomoći GDCK Novi Marof koji su ujedno pomogli i kod istovara robe.

Najvrjedniji i najpotrebniji artikl među dodijeljenom robom je 40 hladnjaka ukupne mase 1 558 kg i protuvrijednosti 44 462 kune, koji su dodijeljeni obiteljima s troje i više djece s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice, te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

Sukladno nastojanju da se u podjeli humanitarne pomoći, kada za to postoje mogućnosti, pomogne i ustanovama i udrugama  koje se brinu o djeci, starijim i nemoćnim osobama, Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof doniralo je po jedan hladnjak  dječjem vrtićima  Novi Marof i Varaždinske Toplice, udruzi Sunce, a  Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof  hladnjake i potrepštine za potrebe bolničke kuhinje i pojedinih odjela.

Komentari