veliki posao za zadrugare

Zadrugari PZ 'Ludbreški kraj' će proizvoditi papriku i krastavce za Podravku

Objavljeno: 27.04.2017. 16:19

Zadnja izmjena: 27.04.2017. 16:19

Foto: Grad Ludbreg

Nakon što je Poljoprivredna zadruga 'Ludbreški kraj' potpisala Ugovor o otkupu povrća s Podravkom d.d. iz Koprivnice u sjedištu Zadruge su potpisani i Ugovori između Zadruge i zadrugara, njih petnaestak koji će proizvoditi papriku i krastavce za Podravku.

Nabavku repromaterijala financirao je Grad Ludbreg, a PZ Ludbreški kraj je pomogla u samoj proizvodnji svojim zadrugarima  na način da je organizirala i nabavila besplatan repromaterijal – trake za navodnjavanje, mulch folije, mrežice za krastavce, supstrat za proizvodnju presadnica i naravno sjeme paprike i krastavaca.

-Redovito pratimo rad zadruge i na taj način potičemo organiziranu poljoprivrednu proizvodnju malih proizvođača povrća i voća s našeg područja. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Zadrugarima slijedi razdoblje velikog obima posla, a Marijan Makar, upravitelj Poljoprivredne zadruge 'Ludbreški kraj' je istaknuo kako planirani prinos za otkup ove godine iznosi 60 tona crvene paprike za ajvar i 20 tona krastavaca kornišona za kiseljenje.

- Sve će se to otpremiti u tvornicu Kalnik na preradu s organiziranog otkupnog mjesta koje se dodatno uredilo za tu svrhu u samom sjedištu Zadruge, a prijevoz će također biti subvencioniran i besplatan za sve naše proizvođače. - objasnio je Marijan Makar.

Danas zadruga broji tridesetak zadrugara s prostora bivše Općine Ludbreg i s velikom tendencijom širenja čak i na susjedne županije.

 

Komentari