Tugomir Majdak sastao se sa županom

Zamjenik ministra poljoprivrede danas u varaždinskom kraju, već posjetio OPG-ove i Gospodarsku zonu Nedeljanec

Objavljeno: 25.07.2016. 13:34

Zadnja izmjena: 25.07.2016. 13:35

Foto: Varaždinska županija

Varaždinsku županiju posjetio je zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, koji se tom prilikom susreo sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom u Županijskoj palači.

Župan Štromar zamjenika ministra upoznao je s poljoprivrednom politikom Varaždinske županije, a razgovaralo se i o komasaciji te na koji će se način ona provoditi, a tema sastanka bio je i uvijek aktualni program ruralnog razvoja te niz mjera koje su vezane za boljitak poljoprivredne proizvodnje.

– U skladu s mogućnostima, na različite načine pomažemo našim poljoprivrednicima, dajući im subvencije i potpore, ali i educiramo poljoprivredne proizvođače i stočare kako unaprijediti rad i proizvodnju. Posebno smo ponosni na dugogodišnju tradiciju proizvodnje domaćih jela i uzgoja autohtonih životinja ovoga kraja, pri čemu bogatstvo okusa i ukusa predstavlja plod tradicije, truda i rada uz korištenje znanja obogaćenih specifičnim povijesno-geografskim uvjetima prostora. Stoga danas na području Županije imamo čak 13 zaštićenih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Nadam se da će središnja vlast još više znati prepoznati važnost ulaganja u poljoprivredu te putem kvalitetnih zakonskih prijedloga poboljšati stanje na tome području. – rekao je Štromar.

Zamjenik ministra Tugomir Majdak osvrnuo se na trenutno stanje u hrvatskoj poljoprivredi te je naglasio kako postoji niz problema koji se moraju riješiti – od davanja poticaja, komasacije zemljišta, pa sve do problema zapuštene zemlje.

– Ono što je lijepo i pozitivno u sektoru poljoprivrede jest razvoj i širenje OPG-ova jer su upravo oni temelj razvoja hrvatske poljoprivrede. – rekao je zamjenik ministra Tugomir Majdak.

Prijemu u Županijskoj palači nazočio je i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić sa suradnicima, kao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Nakon prijema zamjenik ministra posjetio je i Gospodarsku zonu Nedeljanec, OPG Zlatka Zagorca, OPG Josipa Cafuka, kao i proizvođače Varaždinskog zelja Juricu i Zdravka Cafuka. Svoj posjet Varaždinskoj županiji zamjenik ministra završit će posjetom Uslužnoj uljari Županić te sastankom s poljoprivrednim proizvođačima, članovima PZ Varaždinsko povrće i Udruge „Zeljari“.

Komentari