Završen prosvjed varaždinskih poljoprivrednika, čekaju odgovor Vlade

Objavljeno: 19.08.2013. 16:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

Danas, 19. kolovoza završen je prosvjed poljoprivrednika s varaždinskog područja koji je počeo u petak.

Kako je priopćeno iz PU varaždinske, oko 12 sati svi prosvjednici razišli su se s mjesta prosvjeda uz autocestu Zagreb - Goričan kod Zamlake.

- Povukli smo se kućama, ljudi imaju posla, ne možemo samo čekati tamo. Vlada nema sluha za nas, ali mi i dalje ostajemo kod svojih zahtjeva. Spremni smo ponovno prosvjedovati, sad čekamo odgovor Vlade na zahtjeve seljaka i hoće li se postići kakav dogovor - doznajemo od Dražena Pokosa, jednog od koordinatora prosvjeda varaždinskih poljoprivrednika.

- Želimo da ministarstvo i Vlada ispune naše zahtjeve, a to su isplata još 37 posto državnih poticaja koji nam nisu isplaćeni te otkupna cijena pšenice od minimalno 1,30 kuna. Od posljednjih prosvjeda ništa se nije promijenilo, iako je ministar obećao da će nam isplatiti poticaje. Kasnije je tvrdio da su isplaćeni, da bi na kraju priznao da nisu. Morat će pronaći novce i ispuniti naše zahtjeve, inače nam slijedi krah poljoprivrede - rekao je u petak predstavnik varaždinskih poljoprivrednika Miljenko Ivanuša.

Podsjećamo, varaždinski poljoprivrednici s prosvjedom su započeli u petak oko 11 sati, a istog su dana u poslijepodnevnim satima nakratko blokirali priključnu cestu na autocestu Zagreb - Goričan kod Zamlake.

>> Poljoprivrednici iz Varaždinske županije pridružili se prosvjedima

>> Poljoprivrednici blokirali cestu kod čvora Ludbreg

>> Završila dvosatna blokada ceste, seljaci spremni za pohod prema Zagrebu

>> Nastavlja se prosvjed poljoprivrednika: Ostajemo dok se ne ispune zahtjevi

>> Varaždinski poljoprivrednici spremni za Zagreb, međimurski spremaju blokadu cesta

Komentari