Razvijanje zdravih navika

Sljedeći tjedan započinje "Zdravi tjedan u 6. osnovnoj školi Varaždin"

Objavljeno: 20.02.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 20.02.2017. 11:30

Foto: Arhiva

Sljedeći tjedan u 6. osnovnoj školi bit će u znaku zdravlja jer se održava 5. zdravi tjedan, projekt koji ima cilj osvjestiti učenike o važnosti pravilne prehrane, samostalnom pripremanju obroka, ali i važnosti kretanja.

Projektu će se pridružiti partnerske škole iz Ludbrega i Pule, ali i partneri iz Slovenije, Austrije, Poljske, Njemačke, što mu daje međunarodni karakter, a kako kažu iz Škole, ovim projektom imaju namjeru objediniti sve pojedinačne napore s jednostavnim ciljem - potaknuti učenike VI. osnovne škole Varaždin na samostalnu pripravu zdravih obroka i svakodnevno vježbanje te samostalnost u obavljanju kućanskih poslova. Cijeli projekt je i natjecateljskog karaktera jer će na kraju tjedna biti proglašena i najbolja skupina kuhara te natjecatelja u kućanskim poslovima.

Zdravi tjedan počinje 27. veljače u 9:45 kad će učenici nižih razreda samostalno pripremati obroke u učionici, a završava 3. ožujka demonstracijom kuhanja i kućanskih poslova učenika te zajedničkim kuhanjem učenika i učitelja. 

Komentari