Žene koje uzimaju pilule imaju više seksepila

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 03.06.2011. 09:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Iako postoje predrasude i pilula je za mnoge još tabu-tema, ona je zapravo vrlo korisna za zdravlje žena

Znanstvena i liječnička istraživanja pokazala su da se žene koje uzimaju kontracepcijske pilule osjećaju ljepše i imaju više samopouzdanja, piše PourFemme.

Istraživanje provedeno u Italiji među 600 žena mlađih od 30 godina pokazalo je da je čak 90% onih koje uzimaju pilule zadovoljno svojim izgledom, 75% osjeća da ima više samopouzdanja, a 68% smatra se fizički ljepšima nego prije.

Prof. Vincenzo De Leo, ginekolog na sveučilištu u Sieni, objasnio je kako pilule koje sadržavaju drospirenon, a najraširenije su u svijetu te ih uzima više od 10 milijuna žena, imaju pozitivan učinak na žensko tijelo.

Dapače, utječu i na gubitak kilograma. Iako postoje mnoge predrasude i pilula je još za mnoge žene tabu-tema, ona je zapravo vrlo korisna za zdravlje, zaključuju talijanski ginekolozi.

No nipošto ne smetnite s uma da kontracepciju ne smijete uzimati sami, birati je prema boji kutijice ili savjetu prijateljice, a sve to bez savjeta ginekologa i pretraga koje pritom morate obaviti.

Neke bolesti, poput visokog tlaka, mogu biti kontraindikacija za uzimanje oralnih kontraceptiva. To se upozorenje ne odnosi samo na kontracepciju nego i na nadomjesnu hormonsku terapiju koja podiže kvalitetu života i zdravlja žena u menopauzi.


Komentari