CIAV 2016.

Zrakoplovi, padobranci, akrobacije - pogledajte kako izgleda spektakularni show na nebu iznad Varaždina

Objavljeno: 23.07.2016. 15:42

Zadnja izmjena: 23.07.2016. 17:07

Program ovogodišnjeg CIAV-a, najveće zrakoplovne manifestacije u Hrvatskoj, i više je nego atraktivan. Aeroklub Varaždin organizator je ovog spektakularnog aeromitinga, a na nebu iznad Varaždina, konkretnije na varaždinskom aerodromu, posjetitelji uživaju u gledanju letova, skakanju padobranaca, akrobacijama koje će izvesti "Krila oluje", a pogotovo je zanimljiv detalj  to što će nakon punih 19 godina na pistu varaždinskog aerodroma ponovo sletjeti nadzvučni borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – MIG -21.

Program varaždinskog aeromitinga počeo je u podne, a usprkos suncu i visokim temperaturama okupio je velik broj posjetitelja i zaljubljenika u avijaciju. Otvorenje su uljepšale i varaždinske mažoretkinje, a padobranci su priredili izvanredan show skokom s 2000 metara, pri čemu su na varaždinski aerodrom spustili zastavu Republike Hrvatske.

Na ovogodišnjem aeromitingu u Varaždinu sudjelovat će 30 letjelica, a najatraktivniji je ipak nadzvučni borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – MIG -21.

Posjetitelje danas još očekuje bogat program na varaždinskom nebu, navečer će posjetitelje zabavljati Ivan Zak, a sutra se svi mogu vratiti na reprizu, pošto CIAV 2016. traje do nedjelje!

Pogledajte fotografije u galeriji...

Komentari