završeni radovi

Županijska uprava za ceste investirala 617 tisuća kuna u općinu Cestica

Objavljeno: 10.06.2016. 08:56

Zadnja izmjena: 10.06.2016. 08:56

U naselju Radovec u Općini Cestica završeni su radovi na izgradnji novog nogostupa, a ujedno je i riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda. Vrijednost cijele investicije iznosi 617 tisuća kuna koju su zajedno financirali Županijska uprava za ceste i općina Cestica. Sama prometnica je nešto kraća od 500 metara.

Kako bi se uvjerili da su radovi kvalitetno i u zacrtanom roku izvedeni, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te ravnatelj  Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački obišli su završetak radova u društvu načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja.

- Izgradnja novog nogostupa posebno je važna jer povećava sigurnost brojnih pješaka koji koriste tu prometnicu posebice onih najmlađih. Ovi radovi su odličan primjer dobre suradnje ŽUC-a i jedne općine. No, moram istaknuti kako Općina Cestica puno ulaže u razvoj komunalne i cestovne infrastrukture - naglasio je župan.

Općina Cestica u projektu sudjeluje s 25 posto vlastitih sredstava. Osim tog projekta uskoro kreće još jedan iste vrijednosti, ali gdje općina sama stoji financijski iza njega.

-Iz projekata Općine financirat će se izgradnja nove prometnice u Gornjem Vratnu, naselje Boršanec, a financirat će se i izgradnja ceste u Školskoj ulici uz školu u Cestici – rekao je načelnik Općine Mirko Korotaj.

Treba naglasiti kako osim u Cestici, ŽUC izvodi radove diljem Varaždinske županije, a kroz cijelu godinu, prema riječima župana ŽUC će u prometnice, prije svega zbog povećanja sigurnosti u prometu, uložiti oko 25 milijuna kuna.

Obilasku radova nazočio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen te zamjenik načelnika Žarko Rodeš.

 

Komentari