Bliži se Opći sabor HDZ-a

Ambicije lokalnih HDZ-ovaca - pogledajte tko je na popisu kandidata za visoke dužnosti u stranci

Objavljeno: 29.04.2016. 14:54

Zadnja izmjena: 29.04.2016. 14:54

Foto: Arhiva

Kandidatura Milijana Brkića za zamjenika predsjednika HDZ-a izazvala je najviše medijske pažnje, međutim zanimljivo je vidjeti i kakve su ambicije lokalnih HDZ-ovaca.

Naime, HDZ je objavio imena svih kandidata za pozicije u vrhu stranke, a o njima će se glasovati na 17. Općem saboru stranke gdje se bira 17 članova Predsjedništva – zamjenik, šest potpredsjednika i 10 članova.

Tri imena

Od lokalnih dužnosnika HDZ-a na popisu prijavljenih su Anđelko Stričak, Josip Križanić i Nenad Horvatić. Stričak je najavio kanidaturu za potpredsjednika, dok se Križanić i Horvatić vide u predsjedništvu HDZ-a.

Kandidaturu moraju službeno potvrditi do polovice svibnja, a prethodno, možda već sljedeći tjedan – kako doznajemo, održat će se izbori unutar županijske organizacije HDZ-a. Još uvijek nije poznato hoće li Stričak imati protukandidata.

Međutim, biti će također zanimljivo vidjeti, potvrde li svoje kandidature, hoće li tko od njih biti izabran na vodeće pozicije u HDZ-u kojega su dosada uglavnom vodili članovi „s juga“...

Komentari