ANKETA Mladi Varaždinci podijeljenih mišljenja glede epiloga postizborne zavrzlame u Hrvatskoj

Objavljeno: 12.11.2015. 15:33

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:17

Foto: Viktorija Novak

Rezultati parlamentarnih izbora iznenadili su Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om te SDP-ovu "Hrvatska raste". Najveće iznenađenje je stranka Most koja je osvojila 19 zastupničkih mjesta, a nedavno su predložili da se oformi vlada nacionalnog jedinstva. Danas je odjeknula i vijest da je Drago Prgomet izbačen iz stranke. Što o svemu tome misle Varaždinci, upitali smo ih u anketi. 

- Nisam pratila izbore, ali smatram da će se Most prikloniti SDP-u. Situacija se neće mnogo promijeniti, rekla je Ljiljana Piljak dodavši da sada svi mnogo obećaju, ali da se to neće ostvariti.

- HDZ i SDP neće pristati na zahtjeve Mosta da svi zajedno koaliraju i budu jedinstveni u parlamentu. Samim izbacivanjem Prgometa danas iz Mosta već se počelo nagađati da će se oni prikloniti jednoj vladajućoj koaliciji te neće zadržati svoje stavove, istaknuo je Igor Senečić.

- Smatram da bi moglo biti bolje nakon ovih izbora, a za Most je bolje da se prikloni SDP-u, rekla je Valentina Horvatinović.

- Skeptična sam što se tiče svega toga, kratko je komentirala Martina Janušić.

- Ne bavim se politikom te ne pratim vijesti. Sviđa mi se što Most traži reforme te ih podržavam. Nadam se da će se te reforme provesti i da se neće prikloniti niti HDZ-u ni SDP-u, rekla je Ana Zajec dodavši da bi time Most izdao povjerenje svojih birača.

- Smatram da će se udružiti sa SDP-om iako to ne bi trebali budući da je riječ o desno orijentiranoj stranci, rekla je Anđela Jureško.

- Most je dosta drastična stranka, ali ako plate svima prekovremeno, bit će bolje, s osmijehom je zaključila Ena Bosanac.

 

Komentari