ŽUPAN UGOSTIO PREDSJEDNIKA HSS-A

FOTO: Beljak i Čačić prošetali Varaždinom i komentirali porez na nekretnine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.08.2017. 11:56

Zadnja izmjena: 26.08.2017. 11:56

Foto: Mateja Rak

Župan Radimir Čačić pretposlljednjeg je dana Špancirfesta u Varaždinu ugostio gradonačelnika Samobora i predsjednika Hrvatske seljačke stranke Krešu Beljaka.

Nakon što su održali kratki sastanak u Županiji, zajedno su prošetali ulicama grada. Već po običaju, župan i njegova posebna savjetnica Natalija Martinčević goste su počastili  medicama na štandu, a Čačić je gostima tom prilikom kratko pojasnio proces izrade rakije od meda. Predsjednik HSS-a rekao je kako se u Varaždinu osjećao ''kao doma'' te da vrlo rado dolazi u Varaždin. Prema njegovim riječima, Samoborci su puno toga naučili od Varaždina, ali i još puno toga tek moraju naučiti.

- Gospodin Čačić je vrlo dugo u politici i njegovo je iskustvo predragocijeno za političara poput mene i u svakom razgovoru ja nešto naučim od njega i zahvaljujem mu se što me primio.- komentirao je Beljak svoj susret s županom.

Čačić je pak rekao kako su Varaždin i Samobor vrlo slični prostori, sa sličnim potencijalom i ljepotom te kako i on vrlo rado dolazi u Samobor, pogotovo na karneval.

O porezu na nekretnine...

Osim što su komentirali zajednički susret, dotaknuli su se i goruće teme poreza na nekretnine. Prema Beljakovim riječima, Vlada bi malo povlačila porez, malo ne. Tom je prilikom parafrazirao Ivu Sanadera i rekao kako Vlada ne zna bi li ''piškila ili kakila''.

- Porez na nekretnine je neopravdani porez i nemoguće ga je pošteno uvesti jer zemljišne knjige nisu riješene. Oni su nas, gradonačelnike i načelnike ostavili u poziciji da nas ljudi napadaju i pitaju zašto uvodite porez kada je on odgođeni, a u biti nije odgođeni jer je zakon na snazi i do dok se to ne promijeni, on stupa na snagu 1.1.2018 godine.- komentirao je Beljak

Ove se teme dotaknuo i Čačić rekavši kako je on bio protiv takvog poreza jer je razina poreznog opterećenja kojeg podnose hrvatski građani bitno veća od europskog prosjeka.

- Dok ne dođe do rasta BDP-a i ukupnog smanjena poreznog opterećenja onda se o tome može razgovarati. Pva pretpostavka za porez na nekretnine je sređivanje knjiga jer u jednom neredu stradava primarno kontinent i sjever Hrvatske.- rekao je Čačić i objasnio kako se tu primarno dešava udar na poljoprivredne objekte što nije problem za jadranske gradove.

 

 

Komentari