Bez treće sreće: Ni Ratković nije uspjela postati predsjednica topličkog Gradskog vijeća

Objavljeno: 04.09.2015. 07:58

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:41

Foto: V. Mihalić

Ni nakon trećeg pokušaja toplički Gradski vijećnici nisu uspjeli izglasati predsjednika Gradskog vijeća, jer predložena Dragica Ratković, koja je danas ponovno aktivirala svoj mandat, nije dobila podršku većine. 

Sedam glasova od petnaest nije bilo dovoljno da prođe prijedlog oporbenih vijećnika, HDZ-a i HSLS-a, da se za predsjednicu Gradskog vijeća izabere Dragica Ratković. Iako je prvotni prijedlog oporbe bio da se za predsjednika predloži Franjo Prstec (HDZ), jučer su oporbeni vijećnici amandmanom odlučili promijeniti svog kandidata i predložiti Dragicu Ratković. 

Protiv njene kandidature bila su četiri vijećnika, dok ih je četiri bilo suzdržano. U jednom trenutku zamjenik predsjednika Gradskog vijeća čestitao je Dragici Ratković na novoj funkciji, no kasnije se ispostavilo da njen izbor nema legitimitet, s obzirom na to da nije dobila većinu glasova, odnosno njih osam. 

Prije izglasavanja samog dnevnog reda kandidati koje su predložile stranke koalicije na vlasti, Dragutin Šarec i Branko Posavec, povukli su svoju kandidaturu. Isto je učinio i kandidat oporbe za potpredsjednika Stjepan Denžić.

Vijećnik HDZ-a Franjo Prstec obrazložio je zašto su promijenili odluku i predložili Dragicu Ratković, istaknuvši da je Ratković, između ostalog, najbolji prijedlog zbog njenog prijašnjeg iskustva u funkcioniranju gradske uprave.

Nakon toga za raspravu se javio i nezavisni Stanko Medvedec te jasno dao do znanja da nikad nije imao podršku oporbe te da sam neće glasati za nekoga tko je na njegov račun iznosio neistine i uvrede, a među njih, naglasio je Medvedec, spada i Ratković.

Revoltiran Medvedecovim nastupom, vijećnik Mato Halužan uzvratio mu je da je njegov istup sramotan jer je prozivao neke vijećnike imenom te da će razmisliti o svom daljnjem radu u Vijeću koje je "taoc" jednog vijećnika - Stanka Medvedeca.

Inače, aktualni sat 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica prošao je u vrlo konstruktivnom i pomirljivom tonu. Vijećnike su najviše zanimali podaci oko komunalnih pitanja, javne rasvjete, pošljunčavanja putova, sanacije klizišta. Spominjalo se i zapošljavanje u tvrtki Forum, u kojoj je fazi projekt grobne kuće u Rukljevini te kako stoje dogovori oko novog autobusnog kolodvora u Varaždinskim Toplicama. 

Komentari