'pernar govori djelomičnu istinu'

Nasuprot Pernaru, GLAS se protiv deložacije obitelji Klanfar misli boriti pravnim sredstvima

Objavljeno: 20.04.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 20.04.2017. 15:37

Danas nije uspio pokušaj deložacije obitelji Klanfar iz njihovog prebivalište u Zagrebačkoj 9, a za tu se priliku u Varaždinu pojavio i saborski zastupnik Ivan Pernar, po čijem savjetu nisu u nekretninu pustili sudskog ovršitelja.

Pernar je tom prilikom izjavio kako je Živi zid već dvaput spriječio izbacivanje obitelji Klanfar, za što nam je predstavnik GLAS-a Marko Kesteli rekao da je to samo djelomično točno.

- Živi zid je uistinu prvi put spriječio deložaciju, a drugi put su to radili aktivisti Slobodne Hrvatske - dakle, stranke koja je nastala odvajanjem od Živog zida. - objasnio nam je Kesteli.

'Idemo pravnim sredstvima'

U ime građanske inicijative GLAS obitelj Klanfar je danas posjetio Denis Mladenović, te pritom pozvao Grad da pomogne u ovoj situaciji. Obitelj Klanfar je danas trebala biti deložirana iz svog jedinog doma zbog neriješenih stanarskih prava koja datiraju još iz 1939. godine. Naime obitelj je dogradila objekt sa početnih 30 na 80 kvadrata uz odobrenje Grada Varaždina i GLAS upozorava da bi - kako kažu - zbog nebrige HNS-SDP vlasti mogli ostati beskućnici.

- Grad Varaždin se morao aktivirati i ovaj slučaj riješiti pozitivno za obje strane. Obitelji treba pomoći svim dopuštenim pravnim sredstvima, a ne izjavljivati jalove pobjede do dolaska Interventne policije. - stoji u izjavi predstavnika GLAS-a.

Komentari