ne želi naslijediti vrdoljaka

Posavec podnio ostavku na sve nacionalne dužnosti u HNS-u, te se ispričao 'pogođenim' članovima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2017. 17:58

Zadnja izmjena: 16.06.2017. 18:16

Nedugo nakon što se HNS oglasio priopćenjem za medije u kojem stoji kako će njihovu budućnost odrediti „rezultati rada, a ne samo stavovi i svjetonazori“, Matija Posavec za kojega se ovih dana spekuliralo kako će postati novi predsjednik stranke, sazvao je tiskovnu konferenciju i objavio da podnosi ostavku na sve nacionalne funkcije u HNS-u, od kojih je glavna ona predsjednika Središnjeg odbora.

Kako je tom prilikom rekao, smatra da njegov izborni uspjeh u Međimurju nije zasluga „stranačke markice“ nego njegovog imena i prezimena, te da mu glasači ne bi odobrili angažman u ovoj Vladi, kao ni djelovanje na mjestu predsjednika HNS-a. Zbog toga je nakon, kako je rekao - osobnog promišljanja, donio odluku.

Ispričao se zbog razvoja situacije u HNS-u

- Dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS, kao i sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS-u i povlačim iz nacionalne politike stranke – rekao je Posavec, dodavši - Svjestan sam da ta odluka neće olakšati moj odnos kao župana s Vladom Republike Hrvatske, ali neće ni dozvoliti da osobni ili stranački interesi budu iznad podrške koje su mu dali međimurski građani.

Istaknuo je naposlijetku da ostaje član stranke "jer se moraju riješiti konstituirajuće sjednice općina, gradova, pa i Županije", te se ispričao svima koji je iznenadio ili pogodio razvoj situacije u HNS-u. Kazao je također, da su mu bile ponuđene i fotelje, ali da tijekom pregovora s HDZ-om nije tražio mjesto za sebe. Istaknuo je kako je ovime dokazao da ga fotelje ne zanimaju i svoju odanost Međimurju.

HNS: 343 člana otišla, 60 došlo

HNS se, podsjetimo, neposredno prije ove objave Matije Posavca oglasio priopćenjem za medije u kojem je ponovio da u novu Vladu „unose svoje vrijednosti i projekte“, a ponajprije je riječ o reformi obrazovanja i sređivanju stanja u katastru i zemljišnim knjigama. Također, naveli su da je od ulaska u vladu HDZ-a HNS napustilo 343 članova, a 60 njih došlo, te da stranka trenutno broji više od 40.000 članova.

- Očekujemo da će nam se priključiti građani koji su se zasitili podjela, umorni od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Republici Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa – poručuju iz HNS-a.

- Mi vjerujemo u vlastitu sposobnost, a dugoročno nam je cilj napraviti dobar rezultat koji će birači, željni boljeg i jednostavnijeg života, rastućeg gospodarstva i modernog obrazovanja, znati nagraditi – zaključuju. Podsjetimo, zastupnici koji su napustili HNS nakon odluke o ulasku u Vladu, Anka Mrak Taritaš i drugi, ovaj tjedan najavili su osnivanje nove stranke.
 

Rezultati ankete

Tko se prema vašem mišljenju ponio politički principijelnije?

Predrag Štromar

10%

Matija Posavec

77%

Ne znam

13%

Komentari