Bunić i Cecelja: Gradonačelnik Habuš ne vjeruje svojim ljudima

Objavljeno: 18.11.2014. 14:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Stanje u Javnoj ustanovi Gradski stanovi i izvješće o financijskom stanju te ustanove, oko kojeg se u posljednjih više od mjesec dana lome koplja na relaciji Grad Varaždin i Povjerenstvo koje je izvješće napravilo, bili su dio rasprave i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

JUGS se spomenuo na aktualnom satu kao dio pitanja vijećnika Željka Bunića i Zlatana Avara, a vijećnici HRAST-a željeli su raspravu o JUGS-u staviti kao dopunu na dnevni red. Međutim, inicijativa nije prošla, a gradonačelnik Habuš je obećao da će se izvješće o JUGS-u naći na dnevnom redu iduće sjednice.

Ipak, među vijećnicima se povela burna rasprava oko toga tko kome vjeruje, odnosno ne vjeruje, zašto se o JUGS-u šuti, kao i zašto se omalovažava rad Povjerenstva, u kojem između ostalih sjede i pročelnica financija Grada Varaždina te interni revizor. Najdalje su otišli vijećnici Željko Bunić i Željko Cecelja naglasivši kako gradonačelnik Habuš očito ne vjeruje svojim ljudima.

Povjerenstvo se omalovažava, blati, gradonačelnik izjavljuje da situacija nije tako crna, izmišlja se da Izvješće nije bilo potpisano. Ispada da gradonačelnik ne vjeruje svojim ljudima. Vi nemate povjerenja u ljude koji u ovom Gradu rade, a izvješće su između ostalih, donijeli i pročelnica financija i interni gradski revizor! Izvješće se banalizira i marginalizira, a mi smo ga vrlo ozbiljno i profesionalno napravili. Evo, ja vas sad pitam gradonačelniče, je li izvješće bilo ili nije bilo potpisano – bio je rezolutan i provokativan Bunić na što mu je gradonačelnik Habuš nervozno odgovorio da – ne zna.

Ja ne znam je li izvješće Povjerenstva bilo ili nije bilo potpisano – rekao je kratko Habuš na prozivke Bunića.

U raspravu se uključio i Željko Cecelja te napomenuo kako je izvješće već 45 dana svima dostupno preko Interneta i da ga je svatko koga zanima mogao pročitati. Nadalje, Cecelja je bio mišljenja da se rasprava mora održati jer je bilo dosta odgađanja pokušaja rješenja ovog problema.

Ne mogu vjerovati da gradonačelnik imenuje svoje Povjerenstvo od stručnih službi i vijećnika i da onda tom Povjerenstvu ne vjeruje. Odgađanje ove točke samo je kupovanje vremena, a istovremeno sjedaju ovrhe na gradski proračun zbog plaćanja penala osobama koje su odustale od kupnje tih stanova – istaknuo je Cecelja.

Habuš je odbacio bilo kakve insinuacije da ne vjeruje svojim ljudima i odgovorio da ne želi puno govoriti o JUGS-u. Najavio je da će se o tome raspravljati na idućoj sjednici, a da će ravnatelja Kukeca sigurno maknuti s te funkcije.

Nikad nisam rekao da su podaci prenapuhani, to nije moja rečenica i uopće ne dvojim da podaci koje je Povjerenstvo iznijelo pred mene nisu točni. Naravno, želim da se napravi jedna revizija koja će novoj upravi i novom ravnatelji dati jedan detaljan uvid u poslovanje JUGS-a te da će se naći izlazak iz ove situacije. Netko mora tu odluku donijeti i po toj odluci raditi. Nije istina da ne vjerujem svojim ljudima. Zahvaljujem se Povjerenstvu na obavljenom poslu, ali sada je posao na Upravnom vijeću – rekao je gradonačelnik Habuš te nekoliko puta prije izglasavanja dnevnog reda napomenuo kako je i on sam upozoravao na situaciju JUGS-u, da su to problemi nagomilani i od bivše vlasti te da se mora pronaći najbolje rješenje kako taj problem sada riješiti.

Komentari