Čačić: Mene neće likvidirati kao Paradžika, "Lex Čačić" vratit će im se kao bumerang

Objavljeno: 12.02.2015. 11:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook/reformisti

Budući da mu još uvijek traje rehabilitacijski rok nakon odsluženja zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj, Radimir Čačić novi Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor smatra čistim pokušajem njegove političke likvidacije, iza koje stoji HNS kao SDP-ov koalicijski partner.

Naime, prema SDP-ovom konačnom prijedlogu zakona, osobe koje su pravomoćno osuđene za kaznena djela ne mogu biti kandidati za Hrvatski sabor niti zastupnici, sve dok ne istekne rok rehabilitacije predviđen posebnim zakonom. Spomenuto bi se trebalo odnositi na one koji su pravomoćno osuđeni na kazne zatvora dulje od šest mjeseci.

Čačić, pak, u svom priopćenju kaže: "Zaista ne znam otkuda i zašto njihov strah od moje kandidature na predstojećim parlamentarnim izborima, da su spremni na ovakav potez nezabilježen u političkoj praksi".

- U politici smo do sada svjedočili raznim političkim likvidacijama, nastavlja, poput one Ante Paradžika, ali ovaj amandman pokušaj je političke likvidacije manipuliranjem zakonodavnom moći, što politička praksa ne pamti.

Naime, Čačić u nastavku tvrdi da nigdje u svijetu nije zabilježeno izjednačavanje kriminalnih radnji s nehatom, zbog čega se njemu onemogućava političko djelovanje, dok se s druge strane, kako kaže, Andri Vlahušiću koji je pravomoćno osuđen za koruptivne radnje pruža podrška u kandidaturi.

- Ovaj amandman je politički i ljudski duboko amoralan, a o čemu se zapravo radi potvrđuje i to što je amandmanu saboru već prozval "Lex Čačić" - kaže šef reformista, a "kreatorima ovog političkog atentata", kako ih naziva, poručuje da će im se spomenuto vratiti kao bumerang te da ga sigurno neće zaustaviti.

Komentari