različiti pogledi

Evo Čačićevog stava o Thompsonu: 'Ne znam za Čehoka, ali jako se dobro sjećam 1991..."

Objavljeno: 31.08.2017. 14:55

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 15:09

Foto: Arhiva/Facebook

Potaknut i našim izravnim pitanjem, kao i izjavama gradonačelnika Čehoka, svoju izjavu o Thompsonovom koncertu koji izaziva rasprave u našoj javnosti dao je i župan Radimir Čačić.

>> Čehok oštro reagirao: 'Licemjeri, okanite se! Dvaput smo birali predsjednika koji je pjevao ustaške pjesme'

Podsjetimo, Čehok je u svojem Facebook postu glede pozdrava "Za dom spremni" izjavio da se radi o "pokliču s kojim su 1991. krenuli u rat gotovo goloruki protiv jedne od najjačih sila u Europi koji nema veze s ideologijom koja je poražena davno  i nije smetnja da čovjek pjeva u Varaždinu za svoju publiku." Župan Čačić, s druge strane, drugačijeg je pogleda na cijelu stvar.

- Ne znam za gospodina Čehoka ali za sebe znam i jako se dobro sjećam i 1991. i dana kada se oslobodio Varaždin, i kao čovjek koji sam u tome sudjelovao nemam ništa protiv g. Thompsona niti protiv njegovog muzičkog izričaja. Međutim kontekst njegovih nastupa je meni osobno kao i stranci koju vodim, potpuno neprihvatljiv a sasvim sam siguran da je neprihvatljiv i velikom broju građana Varaždina i Varaždinske županije. Obzirom da je iz izjave g. Thompsona jasno da on taj kontekst ne želi mijenjati, nema razloga da niti mi mijenjamo naše stavove o njegovim koncertima. - priopćio je Čačić.

>>THOMPSON: 'Čehok nas je na zamolbu branitelja kontaktirao, biti će mi drago nastupiti u Varaždinu'

Podsjetimo, Thompson je u izjavi za eVaraždin glede pozdrava "Za dom spremni" koji je sastavni dio njegove pjesme "Bojna Čavoglave", rekao: "To je sastavni dio pjesme koja ni na koji način nije zabranjena, ilegalna, nego je kao i sve moje pjesme registrirana u ZAMP-u, te se i danas legalno nalazi na policama Croatie Records. To je pozdrav koji smo mi branitelji koristili u Domovinskom ratu, kada je pjesma i nastala i s ponosom je izvodim na svakom svojem koncertu od tada do danas. Za nas branitelje Domovinskog rata ta je pjesma uspomena na Domovinski rat, pozitivan simbol koji nam budi sjećanje i tog simbola ja se odreći neću."

Komentari