prodaja gradske tvrtke

Čehok obukao kombinezon i traži odgodu prodaje Aquatehnike

Objavljeno: 24.05.2017. 12:17

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 12:22

Danas je Ivan Čehok zajedno sa svojim zamjenicima sazvao konferenciju ispred Aquatehnike, tvrtke kćeri Varkoma. Razlog je bio taj što žele ukazati na poteškoće u toj tvrtki iako su gradski vijećnici već i ranije ukazivali na to, te kako bi odgodili prodaju iste.

U ovom momentu kada još uvijek nema gradskog vijeća, uprave i gradonačelnika, Čehok smatra kako nije dobro prodavati ovu gradsku tvrtku. Doduše, u dva kruga natječaja nitko se nije javio, stoga nema razloga da Varkom ide i u treći krug prodaje Aquatehnike, smatra Čehok.

- "Mi molimo Povjerenicu Dragicu Đulu da kao zakonska predstavnica grada urazumi upravu Varkoma da se to ne čini. Ako mi budemo u prilici, donijeti ćemo odluku da gradsko vijeće mora biti obaviješteno o prodaji. Ta odluka ne može biti prepuštena samo Varkomu i njegovoj upravi." - rekao je Čehok

Varkom je također suodgovoran za loše rezultate Aquatehnike, skupština tvrtke trebala je o tome obavijestiti gradsko vijeće, promijeniti upravu na vrijeme i osigurati nove poslove, tvrdi Čehok. Rješenje vidi u tome da Povjerenica Đula, svi protukandidati i Uprava Varkoma razumno donesu odluku da se prodaja Aquatehnike odgodi. Prema saznanjima Čehoka, Aquatehnika je ugovorila poslove preko Varkoma stoga ne vidi razloga da se ista proda. 

 

Komentari