Čelnici Izbornog stožera HDZ-a III. Izborne jedinice dogovarali program za izbore

Objavljeno: 26.08.2015. 13:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Nikola Kokotec

Varaždinskim gradskim ulicama danas su u društvu predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka prošetali i čelnici Izbornog stožera HDZ-a III. Izborne jedinice.

HDZ-ovci su pritom komentirali i posljednja gospodarska kretanja u državi te izjave aktualne vlasti o gospodarskim uspjesima i ulaganjima. Bila je to prilika i za dogovore oko zajedničkog programa za predstojeće parlamentarne izbore.

- Tri županije hrvatskog sjevera zaslužile su veću pozornost i ulaganja središnje države u razvojne projekte. Iako se aktualna kukuriku vlast neprekidno hvali gospodarskim uspjesima i ulaganjima, činjenica je da su Hrvatsko Zagorje, varaždinski kraj i Međimurje na začelju po plaćama zaposlenika i ulaganjima nove projekte. Jedine ozbiljnije investicije u proteklom razdoblju ostvarene su u jedinicama lokalne samouprave kojima upravlja  HDZ sa koalicijskim partnerima - naglasili su HDZ-ovci i dodali kako su to na današnjem sastanku u Varaždinu istaknuli predsjednici Županijskih odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije – Žarko Tušek, Darko Horvat i Anđelko Stričak.

Susret u Varaždinu poslužio je i za dogovor o zajedničkom programu HDZ-a u Trećoj izbornoj jedinici za predstojeće skorašnje parlamentarne izbore. Koordinator HDZ-a u Trećoj izbornoj jedinici Žarko Tušek naglasio je kako će se HDZ u ovoj izbornoj jedinici zalagati za provedbu zajedničkih gospodarskih programa koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju sjeverne Hrvatske. Riječ je o infrastrukturnim, gospodarskim i komunalnim projektima od iznimne važnosti za sve tri županije.  

Članovi izbornog stožera HDZ-a treće izborne jedinice danas su u Varaždinu dogovorili i daljnje zajedničke aktivnosti u pripremi za parlamentarne izbore. Posebno je naglašena stalna povezanost s temeljnim ograncima stranke na terenu, a utvrđen je i koordinirani program stranačkih aktivnosti u tri sjevernohrvatske županije.

Čelnici Izbornog stožera HDZ-a Treće izborne jedinice susret u Varaždinu iskoristili su i za obilazak Špancirfesta kao jedne od najvažnijih turističko-gospodarskih manifestacija kontinentalnog dijela Hrvatske. Tom prilikom složili su se da će članovi HDZ-a u tri županije sjeverne Hrvatske snažno podupirati turistički i gospodarski razvoj ruralnih područja. Ujedno su zakazali i sljedeći zajednički susret na Tjednu kajkavske kulture koji će se od 6. do 12. rujna održati u Krapini.

Komentari