24 glasa za proračun

Četvrta sreća: Izglasan proračun grada Varaždina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2017. 17:11

Zadnja izmjena: 20.06.2017. 22:20

Foto: Luka Šalamun

Danas je konačno u gradskoj vijećnici sa 24 glasa za i jednim suzdržanim donesen novi proračun grada Varaždina, nakon što je za vrijeme Habuša isti bio čak tri puta odbijen. Kako su prezentirali na sjednici, prihodi su točno 227,186,006 kn, a isto toliko bit će i rashodi.

Prvi se novoizabranim vijećnicima obratio gradonačelnik Ivan Čehok i rekao kako svi moraju biti svjesni da je ova sjednica morala biti sazvana po hitnom postupku jer grad već šest mjeseci nema proračun. Napomenuo je također kako je ovaj proračun više bio - obračun, te kako su nastojali zadržai započete projekte iz prošlog proračuna i dodati neke nove projekte koje su predstavili u kampanji.

Osnovne stavke proračuna

Nakon njega, prisutnim vijećnicima se obratio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar te kratko prezentirao osnovne stavke proračuna :

  • sredstva za energetsku obnovu vrtića
  • sredstva za uređenje vrtića
  • sredstva za izgradnju 2 rotora
  • sredstva za umirovljenike i nacionalne manjine
  • sredstva za prigradska naselja
  • sredstva za suzbijanje ambrozije
  • sredstva za revitalizaciju dječjih igrališta
  • sredstva za rješavanje problema grijanja putem kotlovnica

Nitko nije protiv ali...

Iako su i SDP-ovi vijećnici prihvatili proračun, vijećnicima su se obratili Neven Bosilj i Alen Kišić koji su se složili kako proračun prihvaćaju samo zbog ''političke pristojnosti''. Ipak, Bosilj je rekao kako je Čehok i njegova ekipa plagirala Habušov proračun jer većinu toga ostalo isto. Govorili su još i Natalija Martinčević koja je napomenula kako oni nisu u koaliciji sa Čehokovim vijećnicima, ali da će podržati svaku dobru ideju i kritizirati onu lošu, Robert Gotić iz HDZ-a, Vlado Sevšek i Davor Patafta koji je jedini bio suzdržan. On je rekao kako je licemjerno da su jučer pjevali himnu i rekli kako će svoj posao obavljati časno, a da danas prihvaćaju proračun kojeg nisu stigli ni pročitati kako treba. Ipak, svi se se složili u jednom - gradu treba proračun jer treba dalje nastaviti s projektima i ciljevima.

 

 

Komentari