Dio HNS-a ne odbacuje ideju da podrži novu vladu u Saboru, Štromar: "HNS je čvrsta oporba"

Objavljeno: 05.01.2016. 16:25

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 09:31

Foto: ŽO HNS Varaždinske županije

Nakon što je razgovarao s ministrom gospodarstva, Tihomir Orešković odlučio je razgovarati i s ministricom graditeljstva, Ankom Mrak - Taritaš koja je kazala da poziv još nije dobila, ali će ga rado prihvatiti, saznaje Večernjak.

Naime, evidentno je da se Orešković želi informirati o resorsu koji mnogi smatraju ključnim za napredak zemlje, a to je gospodarstvo, kao i o započetim projektima u graditeljstvu. Osim toga, zbog tanke većine koju ima vladajuća Domoljubna koalicija te Most, moguće je da on ili njegovi suradnici računaju na potporu HNS-ovih 9 zastupnika.  

Orešković je zasad razgovarao s ministrom gospodarstva, Ivanom Vrdoljakom, dok je ministrica Mrak - Taritaš kazala, kako piše Večernji list, da je njezin jedini interes nastaviti sve ono dobro započeto u prethodnom mandatu te da će svatko s tim ciljem dobiti podršku, čime je dala naslutiti da je otvorena za razgovor sa svima.

Hoće li sve ostati samo na razgovorima ili će u budućnosti i HNS sa svojih devet mandata "podebljati" trenutačno klimavu većinu koja bi mogla biti veliki problem novoj vladi iduće četiri godine, legitimno je pitanje.

Neki su HNS-ovci iz vrha stranke kazali da se to neće dogoditi te da im iz HDZ-a nisu ništa nudili niti su ih to tražili. Predrag Štromar, novoizabrani zastupnik Varaždinske županije kao i jedan od izglednih kandidata za šefa stranke, kazao je da je HNS oporba te će to biti iduće četiri godine, osim ako ne dođe do novih izbora.

Podsjetimo, i u jučerašnjoj izjavi za eVaraždin rekao je da od nove vlade "ne očekuje ništa".

>> Istražili smo: Župani tri sjeverne županije oprečno o regionalizaciji i suradnji s desnom vladom

Ipak, u kuloarima se govori da ima onih iz vrha HNS-a koji nisu skloni otpisati ideju da se podrži HDZ i Most te da treba procijeniti tko će biti u vladi i za što će se zalagati. Ostaje upitno kakav će biti daljnji razvoj situacije...

Komentari