Dječji vrtić Varaždin: Gradski vijećnici jednoglasno za Jasenku Husnjak

Objavljeno: 20.04.2015. 19:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina jednoglasnom odlukom svih vijećnika donesena je odluka o imenovanju vršitelja dužnosti Dječjeg vrtića Varaždin te će tu funkciju obavljati dosadašnja ravnateljica Jasenka Husnjak. 

Nakon što je sjednica Gradskog vijeća prekinuta u petak jer vijećnici nisu izglasali posljednju točku dnevnog reda o imenovanju ravnateljice Dječeg vrtića Varaždin, to je učinjeno na današnjem nastavku sjednice. Za v.d. ravnatelja vrtića imenovana je Jasenka Husnjak, dosadašnja ravnateljica. Ona će tu dužnost obavljati do ponovnog raspisivanja natječaja i izbora ravnatelja. 

Podsjetimo, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin predložilo je za novu ravnateljicu Ružicu Conar, međutim odluka nije prošla Gradsko vijeće jer je ustanovljeno da je njen program plagijat, odosno da se sastoji od prepisanih dijelova programa dječjeg vrtića iz Čakovca i Nacionalnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje. 

Na optužbe je reagirala i sama Ružica Conar te ponudila javnosti ispriku zbog, kako je navela, neznanja i neiskustva. 

- Prije svega, iznimno mi je žao što je cijeli proces ovako završio i svima se ispričavam. Žao mi je što je zbog mog neznanja i neiskustva u prijavi programa rada došlo do nejasnoća. Što se tiče plagiranja, o tome nikako ne može biti riječi, nego zbog mog neiskustva nisam stavila oznake gdje citiram i koju literaturu - rekla je Conar. 

Cijela zavrzlama oko ovog slučaja nastala je nakon što je Upravno vijeće vrtića odlučilo da će za ravnateljicu imenovati Ružicu Conar, jer je 18. travnja istekao mandat dosadašnjoj ravnateljici Jasenki Husnjak. U javnosti se povela rasprava da se radi o političkom kadroviranju, s obzirom na to da je Conar navodno tek prije nekoliko mjeseci ušla u SDP. 

Komentari