podrška lokalnih

Bilić podržao Miljenićevu kandidaturu uz riječi, da su nova snaga SDP-a rezultati - lokalnih političara

Objavljeno: 19.09.2016. 14:28

Zadnja izmjena: 19.09.2016. 15:13

Foto: Arhiva

Posljednjih dana, odnosno od odlaska Zorana Milanovića sa čela SDP-a, u stranci se, zahuktavala, da koristim eufemizam, tinjajuća atmosfera oko kadidatura za Milanovićeva nasljednika. U jutarnjim satima svoju je kandidaturu za šefa stranke najavio i bivši SDP-ov ministar pravosuđa Orsat Miljenić, a jedan od rijetkih SDP-ovih gradonačelnika, Dubravko Bilić, podržao je njegovu kandidaturu

Ludbreški je gradonačelnik kazao kako Orsat Miljenić objedinjuje, ne samo članove stranke u svim dijelovima Hrvatske, nego i ljude te da je zato stajao uz njega na Iblerovom trgu.

- Podržao sam Orsata Miljenića, jer vjerujem da je sposoban ujediniti SDP na temeljima socijaldemokracije. On je čovjek otvoren za razgovor, nove ideje, a to je ono što je potrebno u ovom trenutku - izjavio je Bilić te dodao kako vjeruje da je upravo Miljenić prepoznao vrijednost ljudi koji ostvaruju uspjehe na lokalnoj razini.

"Socijaldemokracija na suvremen način"

Na pitanje o vjerodostojnosti te "lijeve ideje" koju je Bilić istaknuo kao onu najvažniju za stranku, odgovorio je:

- U zadnje vrijeme se kritizira da se stranka udaljila od svoje ideje. Ipak to treba gledati u kontekstu ovog trenutka. Socijaldemokracija pretpostavlja slobodu i dostupnost obrazovanja svima, kao i zdravstva te brigu o socijalnoj uključenosti. I to su tri temelja suvremene socijaldemokratske ideje. SDP mora biti stranka lijevog centra.

Bilić razgovor završava riječima kako se u SDP-u stvari mijenjaju te da se  obzir uzimaju rezultati onih koji djeluju na lokalnim razinama.

- Mi smo nova vrijednost i snaga koje će na lokalnim izborima donijeti ono što SDP-u treba - zaključio je.

 

Komentari