reakcija đule na prodaju aquatehnike

Đula: 'Nisam ovlaštena donositi odluke koje se donose na tijelima trgovačkih društva'

Objavljeno: 25.05.2017. 14:09

Zadnja izmjena: 25.05.2017. 14:12

Kao što smo ranije pisali, jučer je Ivan Čehok sazvao konferenciju za medije kako bi ukazao na problem prodaje Aquatehnike, tvrtke kćeri Varkoma. Tim je povodom pozvao Povjerenicu Dragicu Đulu da urazumi Upravu Varkoma i spriječi daljnju prodaju.

Na tu se temu danas priopćenjem oglasila i Dragica Đula reagirajući na iznijete navode Čehoka koju prenosimo u cijelosti:

-"Kao Povjerenica Vlade RH u Gradu Varaždinu nisam ovlaštena donositi odluke koje se donose na tijelima trgovačkih društva u kojima grad ima dionice ili poslovne udjele, s obzirom da po svojoj funkciji nisam član skupštine odnosno nadzornog odbora. Naime, prema mišljenju Ministarstva uprave povjerenik Vlade nije po funkciji zamjena gradonačelnika pa on automatizmom ne postaje član skupštine trgovačkog društva umjesto gradonačelnika (ako je isti član skupštine), a koji je razriješen. Slijedom navedenog, nikakve odluke o prodaji trgovačkih društava ne mogu se donositi s moje strane pa tako ni o Aquatehnici, s obzirom da obavljam dužnost koja je zapravo tehničke naravi." - rekla je Dragica Đula.

>> Čehok obukao kombinezon i traži odgodu prodaje Aquatehnike

Komentari