isprovocirao ga bunić?

eTV: Kišić ne odustaje od smjene direktora Varkoma, na presici ovaj put i s Nevenom Bosiljem

Objavljeno: 15.12.2016. 10:59

Zadnja izmjena: 15.12.2016. 11:52

Foto: Petra Mlinarić

Nakon što je Alen Kišić od strane gradskog vijećnika Željka Bunića prozvan da „ili je izgubio nadzor nad SDP-om ili je obmanjivao javnost“,  SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina danas je održao tiskovnu konferenciju u društvu Nevena Bosilja i Krešimira Šaliga, upravo dvojice potpredsjednika gradskih organizacija u Varaždinu i Ludbregu, ujedno i SDP-ovih članova Nadzornog odbora Varkoma.

Šalig se tom prilikom osvrnuo na prošlu sjednicu Nadzornog odbora Varkoma na kojoj, kako je rekao, nisu donijete nikakve odluke, već su članovi Nadzornog odbora dobili informacije o poslovanju Varkoma i o stanju projekta Aglomeracije te da je dokumentacija vezana uz taj projekt  bila nepotpuna, zbog čega se zaključci se „nisu mogli donositi“.

On i Neven Bosilj zbog toga su, kako je u nastavku Šalig izjavio, zatražili dopunu dokumentacije, a između ostaloga je, ističe, dogovoreno da će sljedeća sjednica biti u roku od 15 dana na kojoj će se dostaviti sva potrebna dokumentacija. 

- Od tada je prošlo više od 15 dana, a dokumentacija nije dostavljena – rekao je Šalig.

Kišić najavio "korake SDP-a"

Bosilj se, s druge strane, osvrnuo na izjavu Vlade Vlašića, direktora Varkoma, od listopada ove godine, kada je Vlašić rekao kako su primili deset ponuda; tri ocijenili kao prihvatljive i željeli spasiti natječaj unatoč riziku.

 - Od 1. siječnja ide novi Zakon o javnoj nabavi te će se sva pripremljena dokumentacija morati preuređivati - rekao je Bosilj u nastavku, nadodavši kako je izgubljena glavna građevinska sezona za početak radova te će se „kasniti sa svime, budući da još ni jedan javni natječaj nije raspisan“.

Na sve se nadovezao i Kišić koji je tiskovnu konferenciju sazvao, najavivši „korake koje SDP namjerava poduzeti“. Tu su, kako je rekao:

- Na sljedećoj sjednici Nadzornog odbora tražiti ćemo raspravu o povjerenju direktoru i to zbog samog rezultata Varkoma koji je u minusu od 1,4 milijuna kuna zbog manjka kojeg je ostvarila tvrtka Aquaatehnika koja je tvrtka-kćer Varkoma.Direktor je tada snosio odgovornost, te slično očekujemo u Varkomu. Sljedeći razlog se odnosi na traženje odgovornosti za 550 tisuća kuna koje su izgubljene kroz žalitelje na javnu nabavu, te da postoje ozbiljne mogućnosti da cijeli projekt kasni, kao i posljedica visokih penala u tom slučaju – zaključio je Kišić.

Zanimljivo, ovu tiskovnoj konferenciji predsjednik gradskog SDP-a Nevena Bosilja koji u kuloarima slovi za njegovog oponenta unutar stranke. Evidentno u SDP-u pušu neki novi vjetrovi...

 

Komentari