eTV VIJESTI: Na sastanak s Habušem Čačić (namjerno) zakasnio, Stričak došao i pozvao na izbore

Piše: A. Matušin

Objavljeno: 23.11.2015. 15:16

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:49

Foto: Siniša Sović

Anđelko Stričak i Milorad Batinić dvojica su od sedmero pozvanih saborskih zastupnika koji su se odazvali pozivu gradonačelnika Habuša za zajedničkim zastankom na temu rješavanja problema bala u Brezju, dok je Radimir Čačić zakasnio. Župan Predrag Štromar, kako je Habuš rekao, u posljednji trenutak je saznao da je danas dio pregovaračkog tima za pregovore s MOST-om pa nije došao iz tog razloga.

Nakon sastanka koji je trajao 15-ak minuta Stričak kao oporbeni zastupnik Habuševu inicijativu nazvao je „simpatičnom“, ali izjavio da mu neće dati podršku. „Odlazak aktualne gradske ekipe“, kako je rekao, ujedno vidi i kao rješenje problema s balama otpada u Brezju.

- Gradonačelnik nas je izvjestio o svojim stavovima, smatra da je njegov način rješavanja problema zakonit, ali dok ministar tvrdi da je stvar protuzakonita ne možemo biti ni za ni protiv. Dogovora očito nema – kaže Stričak, tvrdeći da HDZ ima spremnog i kandidata za gradonačelnika.

Premda je u petak najavio svoj dolazak na sastanak s Habušem riječima „doći ću, imam štošta za reći“, Radimir Čačić novinarima je danas izjavio da prije konstiturianja Sabora i formiranja Vlade nema svrhe razgovarati na ovu temu. Zato je, ističe, kasnio. Odgovornim za nerješavanje problema također smatra gradonačelnika Habuša, iako, kako je rekao, ne sumnja, da ga je Habuš pokušao riješiti.

- Sustav je jasno definiran – odgovornost je na gradonačelniku. Činjenica je da je ovo jedan od velikih problema za koji postoji apsolutna spremnost i novac da se riješi, a problem nije rješen – rekao je Čačić, istaknuvši da rješenje, na kojemu će on svojim političkim utjecajem inzistirat, treba pružiti neinvolvirana ekspertna skupina.

Zanimljivo, za razliku od Stričaka, Čačić smatra da prijevremeni izbori godinu i pol dana prije redovitih izbora nisu rješenje, međutim pred novinarima je izjavio da u slučaju da Habuša ne podrži većina, nema razloga da ga podrže Reformisti. Batinić nije želio komentirati činjenicu da se većina zastupnika nije odazvala sastanku na „temu svih tema“, kako je nazvao problem s balama u Brezju, a "tumačenja od strane Fonda i Ministarstva" ovom prilikom je nazvao čudnima.

Također smatra da prijevremeni izbori nisu rješenje, dok je Habuš zaključno izjavio da ne planira dati ostavku – Godinu i pol dana prije izbora nema smisla raspisivati prijevremene izbore. Ukoliko bi i došlo do promjene vlasti, ne znam što bi mogla učiniti. Realni smo u planiranju proračuna i očekujem da će proći, rekao je Habuš.

Komentari