FOTO: Mladi napokon dobili svoj prostor u gradu Varaždinu (evo gdje)

Objavljeno: 11.01.2016. 11:49

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 07:49

Foto: Siniša Sović

Danas je gradonačelnik Goran Habuš predsjednici Savjeta mladih, Vanji Horvat uručio ključeve zgrade u Preradovićevoj koja će odsad služiti Udrugama i aktivnostima mladih Varaždinaca...

Naime, gradonačelnik Goran Habuš tom je prilikom istaknuo da je prostor odmah useljiv te se može početi sa svim aktivnostima za razliku od Doma željezničara u kojemu su Udruge dosad djelovale. Istaknuo je i da su stari prostor željeli staviti u funkciju, ali nisu uspjeli postići dogovor s HŽ infrastrukturom te grad nema 8 milijuna kuna za ulaganje pa je pronađeno ovo rješenje:

- Ovaj objekt mnogi Varaždinci znaju po tome što je tu nekad bilo Društvo naša djeca. Prostor je puno primjereniji za rad mladih te će uskoro biti otvoren natječaj za upravitelje centra i to će biti udruga koja ponudi najkvalitetniji program, istaknuo je Habuš

Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih kazala je da je izuzetno zadovoljna novim prostorom. Istaknula je ujedno da je prostor dobro prihvaćen od strane volontera te članova Savjeta mladih. Podsjetimo, grad Varaždin dobio je na zakup od 2013. godine prostor Doma željezničara. Ipak, tijekom prošle godine mladi su, posebno iz Savjeta mladih, više puta upozoravali na problem grijanja i drugih instalacija.

- Novi prostor ima grijanje, krov ne prokišnjava te je adekvatan za sve aktivnosti koje će mladi provoditi, rekla je Vanja Horvat dodavši da Savjet nije zadužen za programske aktivnosti već će to raditi Udruge.

Ujedno je pozvala Udruge mladih da se prijave na natječaj te budu dio svoje zajednice i skinu etiketu grada Varaždina kao “grada penzionera.”

 

Komentari