FOTO: Na Španciru i Jadranka Kosor u društvu Radimira Čačića i Natalije Martinčević

galerija-images/kosor-cacic-skareozbolt

Objavljeno: 29.08.2014. 14:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Varaždinskim gradskim ulicama danas su prošetale saborske zastupnice Natalija Martinčević, Jadranka Kosor i Vesna Škare-Ožbolt, a nakon kratke šetnje u Julijanovom dvorištu pridružio im se i Radimir Čačić.

Kako je rečeno u kratkim izjavama za medije, riječ je o neformalnom druženju, no razgovora je bilo i o političkim temama.

Ovo je neformalno druženje, ni prvo ni zadnje. Je li to početak političke suradnje, teško bi se moglo reći, jer poznanstvo s gospođom Jadrankom Kosor i Vesnom Škare-Ožbolt traje već nekoliko desetljeća i oduvijek smo imali dobru komunikaciju. Sigurno je da kad se nalaze ljudi iz politike, a ovdje se radi o saborskim zastupnicama, politika je neizbježna tema – rekao je Čačić.

Večeras će Varaždin posjetiti i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a na pitanje novinara hoće li se i s njim susresti, Čačić je odgovorio kako u politici treba tražiti zajedničke nazivnike.

- Ovaj dio druženja je predvidiv i neizbježan, pa tako i s Karamarkom. Radi se o političkim osobama koje djeluju na poziciji političkog centra, na kojoj poziciji djelujem i ja od samog početka svog političkog djelovanja. Komunikacija s polovima je isto tako nužna. Već sam rekao i ponovit ću, Hrvatska je umrla od sukoba. Politika i političari moraju tražiti zajedničke nazivnike i mogućnost suradnje i na tome ćemo raditi i dalje – naglasio je Čačić.

O političkoj suradnji s Reformistima nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor zasad ne pomišlja.

Ne, ovo druženje s gospodinom Čačićem ne znači da je na pomolu neka politička suradnja. Uvijek se druženja političara tumače na poseban način i mislim da je to jako pogrešno. Uvijek sam se ponašala na način da bez obzira kojoj političkoj strani netko pripada, da možemo popiti kavu, naći se na Špancirfestu i ugodno porazgovarati. Tko to ne može, nema baš što puno tražiti u politici. Osobito u ovako teškoj situaciji. Mi moramo pokušavati graditi mostove, a ne ih rušiti – rekla je Kosor.

Da su reforme u Hrvatskoj potrebne, istaknula je Vesna Škare-Ožbolt te napomenula kako su Reformisti potrebni na hrvatskoj političkoj sceni.

Gospodin Čačić i ja smo se već puno puta susreli, jako se dugo znamo. Što se tiče nekakve političke suradnje, smatram da su apsolutno Reformisti potrebni Hrvatskoj. Politika je previše koncentrirana na neke druge stvari, a ne na gospodarstvo, ne na razvoj i reforme. Svi se bave krivim temama, a jedina prava tema su reforme i gospodarstvo. Veliki sam zagovornik reforma i cijelo vrijeme govorim o tome. Reforme su potrebne Hrvatskoj, ali ne na uštrb običnog malog čovjeka – istaknula je Škare-Ožbolt.

{gallery}kosor-cacic-skareozbolt{/gallery}

Komentari