ostalo na fotkama

FOTO Ovo su trenuci s današnje sjednice Vijeća koji nisu izmakli našem objektivu

Objavljeno: 19.06.2017. 21:16

Zadnja izmjena: 19.06.2017. 21:18

Foto: Luka Šalamun

Današnja sjednica varaždinskog Gradskog vijeća relativno je brzo obavila svoj posao. No, osim odluka i odabranih vodećih osoba, naš je objektiv zabilježio još neke zanimljive detalje koji upotpunjuju sliku sa sjednice.

Držali smo se pravila da slika govori više od tisuću riječi, pa smo pokušali vidjeti što su nam sve te slike pokazale.

Čehok i njegovi u odijelima

Neki su vijećnici došli u skladu s današnjim vrlo toplim danom, dok su drugi odabrali strožu konvenciju odijevanja. Iznenadio nas je gradonačelnik Čehok kojega nismo odavno vidjeli u odijelu s kravatom, jer je poznat po svojem dosta nekonvencionalnom stilu. Ipak je ovo očito vrlo značajna sjednica i Čehok je svojim odabirom odjeće pokazao da je svjestan značenja trenutka. Usput zamijećujemo da mu je brada nešto bijelja nego prije - nadajmo se da nije posljedica velikih briga. Veličinu trenutka shvatili su i drugi vijećnici s Čehokove liste. Mario Lešina - premda sklon sportskom stilu - također je odjenuo sako i kravatu, samo s malo više ljetnog štiha. Odabir svečanije odjeće vidi se i u odjevnoj kombinaciji Čehokove zamjenice Sandre Malenice.

Ruka ruku mije

Zanimljivo je bilo i promatrati tko će se s kim rukovati prije same sjednice. Habuš je nekako odabrao ljude s kojima je donedavno surađivao, osobito s Hehetom. Kišić se uz naklon srdačno rukovao s Vladom Sevšekom iz Lige za Varaždin. A rukovanje HDZ-ovog Roberta Gotića s Malenicom jedan je od tipičnih trenutaka današnje sjednice, gdje su se vijećnici uglavnom prijateljski ophodili jedni prema drugima. Na kraju - iako se ne radi o rukovanju - zamjećujemo kako je protokol nekako sretno posjeo negdašnje školske prijatelje Davora Pataftu i Nataliju Martinčević.

Nasmijani i ozbiljni

Sasvim očekivano, najviše osmijeha na licima vidjeli smo na licima Čehoka i njegovih - posebno Zlatana Avara, koji ovih dana i inače pršti od dobrog raspoloženja. S druge strane, Damir Habijan i Stjepan Cepanec bili su jako zabavljeni svojim ozbiljnim dužnostima i njihovom pripremom da su većinom ozbiljno zurili u papire pred sobom. Kišić je došao nasmijan, ali je tijekom sjednice djelovao dosta zamišljeno - premda je izabran za potredsjednika Vijeća. Ostale trenutke s današnje sjednice pogledajte u našoj bogatoj fotogaleriji.

 

Komentari