FOTO: Presečki predstavio superluksuzni autobus s 35 LCD monitora (za svakog putnika)

Objavljeno: 12.11.2015. 12:56

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:21

Foto: Siniša Sović

Danas je u Varaždinu na autobusnom kolodvoru predstavljeno novo vozilo marke Isuzu Visigo. Vozilo je od jučer dio voznog parka Autobusnog prometa Varaždin koje je u 100-postotnom vlasništvu Presečki grupe d.o.o. 

Podsjetimo, Presečki grupa d.o.o. kupila je AP Varaždin 15. travnja na javnoj dražbi, a osim nekretnine, preuzeto je i 85 autobusa. U istom stečajnom postupku kupljeni su i autobusni kolodvori u Novom Marofu, Ivancu i Varaždinu dok je autobusni kolodvor u Ludbregu u zakupu.

Većina radnika nastavila je raditi u AP-u osim nekolicine koji su ostali u trgovačkom društvu u stečaju budući da stečajni postupak još nije dovršen. 

Što se tiče voznog parka, kako su istaknuli u Presečki grupi, većina vozila stavljena je izvan upotrebe jer se radilo o starim voznim jedinicama s izrazito velikom ostvarenom kilometražom, preko 2.000.000 i 3.000.000 kilometara po voznoj jedinici. Stoga je primarni cilj novog vlasnika bio obnoviti vozni park pa je dosad u upotrebu stavljeno 40 autobusa - 25 marke Volvo na prigradskim i županijskim linijama, 9 vozila marke Bova i 6 marke Berkhof. 

Tom je prilikom direktor grupacije Antun Presečki izjavio da je riječ o visokoluksuznom autobusu od kojih svako sjedalo ima LCD na kojemu putnici mogu gledaju televiziji, a ima 35 sjedišta. Kako kaže, autobus kreće na prvo putovanje sutra, i to u Vukovar. 

- Varaždin je barokni grad i takvo vozilo je potrebno. Pripremamo se za proljeće i nabavit ćemo još visokoturističkih vozila, svake godine 10 do 15 luksuznih vozila, rekao je Presečki dodavši da je vozni park zatekao u zaista derutnom stanju. 

Istaknuo je da se na nedavni natječaj sufinanciranja prijevoza umirovljenika javilo oko 2000 ljudi. 

Presečki osigurao sredstva za besplatan prijevoz umirovljenika

Autobus ima opremu koja zadovoljava najviše standarde emisije štetnih plinova (EURO VI), a u komfor autobusa možete se uvjeriti u našoj fotogaleriji: 

Komentari