nedovoljno glasova

Gotić o kuloarskim pričama: "Ne krivim stranku što nisam ušao u Sabor"

Objavljeno: 14.09.2016. 17:21

Zadnja izmjena: 14.09.2016. 17:53

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Dragutin Gotić, vlasnik tvrtke Kircek iz Ljubeščice, našao se na 12. mjestu liste HDZ-a u 3. izbornoj jedinici. Kako se "šuška" u kuloarima, neki u HDZ-u smatraju da bi Gotić bolje prošao na izborima da je HDZ bio organiziran kao HNS s Batinićem. Međutim, Gotić ne smatra da je to istina.

- Kako se stranka organizira, to je stvar stranke, ne mogu je kriviti zbog vlastitog lošeg rezultata. Možda su neki (op.a. izgovoreno sugestivnim tonom) samo više bili po medijima, pa su ih birači bolje upamtili - objasnio nam je svoj stav.

Međutim, ni Gotić nije mogao sakriti nezadovoljstvo.

- Nisam baš sretan rezultatom. Mislim da se više toga moglo napraviti. Nismo se razumjeli - birači i ja, nije bilo odjeka.

Na pitanje što bi promijenio da može, kazao je: - Organizirao bih više skupova, možda bi me birači tako prepoznali. 

Ipak, tu priča ne staje, već neki u HDZ-u za Gotićev rezultat krive podjelu na dvije struje HDZ-a Varaždinske županije, one okupljene oko Stričaka te one koju predvode načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i kneginečki načelnik Goran Kaniški. Bilo kako bilo, saborska fotelja se Gotiću u jednom trenutku činila skoro opipljivom, a onda je shvatio da će ipak za sad ostati na razini lokalne politike, za koju kaže da je duboko poznaje. 

 

 

Komentari