Gradonačelnik Habuš najavio nastavak uređenja pješačke zone

Na konferenciji za novinare održanoj danas pred Franjevačkom crkvom gradonačelnik Varaždina Goran Habuš najavio je daljnje radove na uređenju ulica i zgrada u centru Varaždina.

 

Objavljeno: 09.12.2013. 15:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

 

 

- Želja nam je da fasade u našem gradu budu uređene kako to Varaždin zaslužuje. Nastavit ćemo i iduće godine zajednički projekt s Konzervatorskim odjelom gdje ćemo iz spomeničke rente i vjerojatno proračuna sufinancirati obnovu starih fasada u užoj gradskoj jezgri. Cilj je potaknuti vlasnike da se s time nastavi. Pred nama je i veliki projekt koji želimo odraditi u ovom mandatu. To je da uredimo pješački zonu grada. Vjerujemo da ćemo sljedeće godine osigurati sredstva da počnemo s uređenjem Draškovićeve i Školske ulice te nogostupa oko crkve Sv. Nikole. Godinu iza toga bi išli na uređenje ulice Ankice Opolski i dio Trga Slobode. Zadnja faza bi obuhvaćala radove potez od Trga Slobode do kazališta i pošte. Ukupno je ta investicija oko šest milijuna kuna. Kad se završi hotel krenulo bi uređenje Habdelićeve i Pavlinske ulice. Sa svime nabrojenim uredili bismo pješačku zonu na zadovoljstvo svih Varaždinaca - objasnio je planove Habuš.

 

Gradonačelnik je danas obišao i već završene radove na širem području Varaždina.

 

Tako je u Donjem Kućanu napravljena slivnička odvodnja u vrijednosti 200 000 kuna i asfaltirana Varaždinska ulica na što je potrošeno 800 000 kuna.

 

Također, asfaltirani su odvojci u sva tri Kućana u vrijednosti milijun kuna.
Ukupna vrijednost radova asfaltiranih u zoni Kućan iznosi oko dva milijuna kuna.

 

Komentari