Brifing u gradskoj vijećnici

Habuš uoči sjednice Gradskog vijeća: Proračun je nadmašio i naša optimistična očekivanja (evo što sa zaduživanjem)

Objavljeno: 09.09.2016. 13:16

Zadnja izmjena: 09.09.2016. 14:38

Na konferenciji za medije gradonačelnik Habuš je predstavio brojne točke s agende uoči sljedeće sjednice varaždinskog Gradskog vijeća sazvane za 15. rujna.

Teme će se uglavnom vrtjeti oko proračuna - za kojega je gradonačelnik izjavio da je nadmašio i njihova optimistična očekivanja i koji je, također prema njegovim riječima, trenutačno u plusu za više od 20 milijuna kuna. Posljedica je to rasta prihoda (osobito od poreza na dohodak i komunalnog doprinosa), kao i smanjivanja rashoda.

- Ovo je odgovor onima koji kažu da je Grad u lošem financijskom stanju. - komentirao je Habuš.

No, iako, kako kažu, u dobrom plusu, proračunska sredstva nisu sasvim dovoljna za neke kapitalne projekte, od kojih je najvažniji rješavanje problema otpada. Stoga se Grad zadužuje za dodatnih 70 milijuna kuna, i to, prema Habuševim riječima, prema "vrlo povoljnoj (ali promjenjivoj) kamati od 3%" na narednih 10 godina. Prilika za ovakvu kamatu morala se iskoristiti do 31. prosinca.

Na naše pitanje postoje li prognoze kolika će biti kamata nakon ovog roka, dobili smo odgovor da to u ovom momentu nije poznato.

Na sjednici su najavljene i brojne druge točke, koje se tiču raspolaganja nekretninama, određenim projektima i drugim pitanjima u nadležnosti Grada. Što će od svih ovih točaka biti usvojeno (a kasnije i provedeno) ostaje nam da vidimo sljedećeg četvrtka na sjednici Gradskog vijeća.

Komentari