Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač boravio u Bruxellesu u posjeti Europskoj komisiji

Objavljeno: 25.09.2015. 18:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

U organizaciji Europske komisije odnosno Predstavništva Europske komisije u Zagrebu i Udruge gradova organiziran je dvodnevni posjet delegacije predstavnika lokalnih dužnosnika Brusselsu i institucijama Europske unije, točnije Europskoj komisiji.

Od strane Grada Novog Marofa kao član delegacije sudjelovao je gradonačelnik Siniša Jenkač, a cilj posjete, kako ističu u priopćenju za medije iz Grada Novog Marofa, bio je uspostava češće i konkretnije suradnje koja je ključna za razvoj županija, gradova i općina, ali i cijele Hrvatske.

- Od 21. do 23. rujna delegacija se susrela s članovima predstavništva RH pri Europskoj uniji, odslušala predavanja programskih menadžera pojedinih EU fondova te sudjelovala na glavnoj tiskovnoj konferenciji na temu sve većeg broja izbjeglica i izbjegličke krize, stoji u njihovom priopćenju.

Načelnici i gradonačelnici nadalje imali su također priliku prisustvovati brojnim tematskim predavanjima i radionicama poput: uloga europskih strukturnih i investicijskih fondova u urbanom razvoju i teritorijalnim ulaganjima u RH, europski socijalni fond: prilike i prioriteti ulaganja u narednom periodu, tržište EU, Obzor 2020 – istraživanje i inovacije do 2020. godine, politike ruralnog razvoja RH i dr. Održan je i sastanak s kabinetom povjerenika Nevena Mimice, Europskog povjerenika za međunarodnu suradnju i razvoj.

Radni posjet bio je iznimno uspješan s obzirom na informacije koje smo kao lokalni dužnosnici dobili. Svakako je nužna veća sinergija europskih institucija i samih predstavnika regionalne i lokalne samouprave. Naše su razvojne agencije dobre u povlačenju EU sredstava i realiziranju projekata te se nadam da će u narednom periodu imati još veću ulogu u razvoju lokalne zajednice - komentirao je posjet gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Delegaciju su, kako je priopćeno iz Grada Novom Marofa, uz gradonačelnika Sinišu Jenkača činili i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Vjeran Radelić, načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić te načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari