Gradsko vijeće grada Lepoglave izglasalo restriktivni proračun u iznosu od 17.097.235 kuna

Objavljeno: 25.12.2015. 17:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Grad Lepoglava

Na 21. sjednici Gradskog vijeća grada Lepoglave održanoj 21. prosinca gradski su vijećnici, s 11 glasova za, dva protiv i dva suzdržana, donijeli gradski proračun za 2016. godinu u iznosu od 17.097.235 kuna...

Zajedno s proračunom za 2016. godinu prihvaćeni su i prijedlog Programa javnih potreba grada Lepoglave za 2016. godinu i projekcije proračuna za 2017. i 2018. godinu. 

Gradonačelnik Marijan Škvarić kazao je da su prilikom izrade proračuna bili dosta restrikivni te istaknuo da nisu mogli računati na potporu Vlade koja još nije formirana što se tiče natječaja i financiranja. Rekao je da će nastaviti projekte za koje postoje ugovorne obveze s njihovim partnerima. Ujedno je spomenuo projekte rekonstrukcije cesta, sanacije klizišta te izgradnje kanalizacije i projekt izgradnje Tehnološkog centra drvne industrije i Centra pavlina. 

U okviru proračuna smanjene su gradske potpore za društvene djelatnosti, a posebice za sport i udruge civilnog društva.

- Moramo pričekati iduću godinu da vidimo kako će se proračun puniti i tome prilagoditi daljnji tijek aktivnosti – istaknuo je Škvarić.

Uz prihvaćanje proračuna za 2016. godinu Gradsko je vijeće prihvatilo i rebalans proračuna za 2015. godinu koji je s 24.033.000 kuna smanjen na 20.319.723 kuna odnosno za 3.713.276 kuna.

Na Dnevnom redu 21. sjednice našlo se ukupno 29 točaka, među njima i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Lepoglave. Njenim prihvaćanjem donijeta je odluka da se raspiše natječaj za prodaju devet čestica na području Poduzetničke zone u Lepoglavi namijenjenih za izgradnju objekata za obavljanje poslovno – gospodarske djelatnosti.

Vijećnici su prihvatili i Program rada Gradskog vijeća za 2016. godinu te Odluku da se Grad Lepoglava uključi u akciju Gradovi i općine – prijatelji djece. Na sjednici je usvojena Analiza stanja sustava civilne zaštite za 2015. godinu te plan njenog razvoja u 2016. 

Prihvaćen je prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi kojom se utvrđuje djelatnosti socijalne skrbi na gradskom području, korisnici socijalne skrbi, prava i socijalne usluge koje iznad standarda pruža i osigurava Grad Lepoglava te uvjeti, način i postupak za njihovo ostvarivanje.

Vijeće je prihvatilo i odluku o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva Grada Lepoglave. Riječ je o stručnom, savjetodavnom i koordinacijskom radnom tijelu Gradskog vijeća koje se osniva radi aktivnog uključivanja organizacija civilnog društva u proces donošenja odluka u Gradu Lepoglavi te za razvoj suradnje između Grada i organizacija civilnog društva. 

Činit će ga devet članova i to po jedan predstavnik organizacija civilnog društva koje djeluju na području kulture, sporta, zaštite djece i mladeži, braniteljskih organizacija, znanstvenih organizacija, socijalne skrbi, zaštite okoliša i prirode, tehničke kulture i ostalih organizacija civilnog društva koje djeluju na području grada Lepoglave.

Komentari