Gradsko vijeće Ivanca donijelo proračun za 2016. vrijedan 32 milijuna kuna

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 24.12.2015. 21:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Grad ivanec

Većinom glasova vijećnika vladajuće koalicije HNS-a, SDP-a i HSU-a te uz protivljenje oporbenih vijećnika HDZ-a i HSS-a, Gradsko vijeće Ivanca na sjednici u utorak, 22. prosinca, donijelo je proračun Grada Ivanca za 2016. godinu 'težak' 32 milijuna kuna.

Donošenju najvažnijeg gradskog financijskog i planskog dokumenta prethodilo je donošenje više gradskih programa te programa rada i financijskih planova proračunskih korisnika, koji čine integralni dio proračuna.

Riječ je o programima javnih potreba u kulturi, sportu, gradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture te održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu.

Uz iznimku programa rada i financijskog plana poslovanja Dječjeg vrtića, za koji je svih 16 nazočnih gradskih vijećnika bilo „za“, jednaki konsenzus nije postignut kod glasanja o programskim i financijskim dokumentima Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.

Njih su podržali vijećnici HNS-a, SDP-a i HSU-a, dok su oporbeni vijećnici ostali suzdržani.

O većini spomenutih točaka vodila se živa rasprava, uz brojna pitanja i primjedbe oporbenih vijećnika, na koja su odgovarali gradonačelnik Milorad Batinić i svi gradski pročelnici.

Prije usvajanja proračuna za 2016., većinom glasova vijećnika vladajuće koalicije usvojen je drugi ovogodišnji rebalans proračuna u iznosu od 28,1 milijun kuna. Rebalans proračuna pratilo je donošenje odgovarajućih izmjena u gradskim programima i programima Vrtića i Knjižnice.

Gradski vijećnici jednoglasno su podržali i više dokumenata kojima se regulira organizacija i razvoj sustava Civilne zaštite na području grada Ivanca.

Komentari