Habek i Kišić obrušili se na Štromara zbog presice o prijevozu učenika

Objavljeno: 21.08.2015. 08:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije oglasila se medijskim priopćenjem u kojem Mario Habek i Alen Kišić temu jučerašnje tiskovne konferencije županijskog HNS-a nazivaju "potpuno bespredmetnom".

Podsjetimo, načelnik Mirko Bistrović iskazao je tom prilikom zabrinutost mnogobrojnih žitelja općine Bednja vezano uz sufinanciranje prijevoza učenika, a Predrag Štromar poručio da mjesta zabrinutosti nema jer je Vlada novac osigurala.

- Na potezu je resorno ministarstvo koje mora Vladi podnijeti zahtjev da se takva odluka što prije donese – nadodao je varaždinski župan i time, kako se čini, naljutio svoje koalicijske partnere u SDP-u.

Razgovara se o nečemu o čemu je još prilikom donošenja proračuna sve rečeno odlukom Vlade – kažu Habek i Kišić u svom priopćenju, ističući da ih "iznimno čudi dovođenje u pitanje teme sufinanciranja prijevoza".

>>U Bednji neizvjesnost: Rujan na vratima, a Vlada šuti o sufinanciranju prijevoza učenika

Župana Štromara i načelnika Bistrovića ne prozivaju izravno, ali jasno je da pod "nekim strankama" misle na HNS i Reformiste, koji su također tijekom jučerašnjeg dana reagirali na Štromarovu presicu koja im je zapravo dobrodošla, da podsjete kako je Čačić prošle godine u maniri Franka Underwooda iz vaše omiljene TV serije "Kuća od karata" zaprijetio Vladi da će je, odustane li od prijevoza, srušiti.

>>Reformisti: U izbornoj godini Vlada sigurno neće riskirati s prijevozom učenika

Indikativno je i vrijeme kada su SDP-ovci poslali priopćenje (pola sata poslije ponoći), ali s obzirom na zahuktalu borbu za mjesta na saborskoj listi treće izborne jedinice (o kojoj smo proteklih dana pisali), njihova prilično oštra reakcija na jednu tiskovnu konfereciju zapravo i ne mora čuditi.

Nejasno je, međutim, zbog čega je župan uopće sazvao tiskovnu konferenciju na kojoj je svom načelniku javno rekao nešto što mu je mogao reći i preko telefona, pa onda – ako baš hoće – mogao je i samostalno održati konferenciju. A pitanje je i u kakvom je odnosu sa svojim zamjenikom Kišićem, čiji je resor u Županiji upravo školstvo.

>>FOTO: Ups! O čemu to razgovaraju Čačić i zamjenik župana Kišić?

Naime, Kišić kao njegov zamjenik i "sustanar" vjerojatno nije morao biti nužno potpisan uz Habeka, a ipak jest. Pridodamo li tome i neizravnu, ali prilično oštru poruku koju je HNS-u uputio kada je fotografiran na kavi s Čačićem, evidentno je da odnosi u županijskoj zgradi i nisu onakvi kakvima se na prvi pogled čine. Zar bi uopće bilo čudno da je već počela i kampanja unutar kampanje - ona za župana?

>>Jagma za saborskim klupama (2): Kukuriku koalicija - puno (samo)zvanih, malo odabranih

Komentari