sutrašnja sjednica

Habijan i dalje traži ostavku Vlašića i Boraka, a za projekte dječjih vrtića ne misli da će proći

Objavljeno: 30.03.2017. 15:30

Zadnja izmjena: 30.03.2017. 15:33

Foto: Petra Mlinarić

Na današnju najavu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se odlučivati o proračunu oglasio se i Damir Habijan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika.

- Da bi uopće razgovarali o proračunu, tražimo ostavke Vlašića i Boraka. To se očito zaboravilo, no svi vidimo u kojem smjeru ide i projekt Aglomeracija i projekt Tehnološki park 2. – rekao je Habijan, no ipak dodao kako će krajnju odluku o podržavanju proračuna prepustiti svom Gradskom odboru na večerašnjem sastanku.

Vezano uz projektne prijedloge dječjih vrtića, Habijan i dalje smatra kako nisu u skladu s uputama za prijavitelje i pozitivnim propisima: 'Što se tiče samih vrtića, prije godinu i pol sam govorio da se podijeli javna ustanova na dvije, jer se sada desilo da samo jedna ustanova može prijaviti jedan projekt na ovaj natječaj.'

- Grad  Varaždin i javna ustanova prijavljuju projekte, no u pravilniku jasno stoji da će onda jedinica lokalne samouprave prenijeti projekt na same korisnike, dakle taj objekt koji se izgradi, a što je ponovno Dječji vrtić Grada Varaždin. Bojim se da u konačnici neće proći takav prijedlog. – rekao je Habijan.

Dodaje kako taj prijedlog o vrtićima od strane 9 vijećnika postoji još otprije nekoliko dana, kao i odgovor ministarstva koji opet svaki može tumačiti na drugačiji način i te je, prema njemu, trebalo kontaktirati Ministarstvo i tražiti objašnjenje.

- Godinu i pol govorim o toj problematici i nitko nije reagirao, ne možemo teme otvarati mjesec dana prije izbora, ako vodimo brigu o najmlađima, onda to trebamo raditi cijelo vrijeme. - zaključio je Habijan.

 

Komentari