Stričak nedostupan na telefon

Habijan odbio Miloševićev poziv na ostavku: "Ne mislim dati mandat na raspolaganje!"

Objavljeno: 07.06.2016. 15:52

Zadnja izmjena: 07.06.2016. 16:02

Foto: Arhiva

Nakon što je varaždinski HDZ na čelu s Damirom Habijanom danas zatražio ostavku Tomislava Karamarka na mjesto prvog potpredsjednika hrvatske Vlade, glavni tajnik HDZ-a Domagoj Milošević u svojoj izjavi za index.hr rekao je da očekuje Habijanovu ostavku.

- Žao mi je da neki u stranci ne razumiju odgovornost trenutka. Imali su poluprivatan sastanak, očekujem njihove ostavke – riječi su kojima je Milošević za index.hr prokomentirao današnju tiskovnu konferenciju varaždinskog gradskog HDZ-a.

Kako komentira spomenuti Miloševićev poziv na ostavku, upitali smo Damira Habijana. Ekskluzivno za eVaraždin Habijen je odgovorio da „ne misli staviti mandat na raspolaganje!“.

- Ako sam nešto kriv, postoje mehanizmi sankcioniranja propisani statutom stranke – bio je kratak.

Stričak nedostupan

Podsjetimo, Damir Habijan i Robert Gotić danas su izazvali pravu buru, i to na nacionalnoj razini, izjavivši da Karamarkovu ostavku vide kao jedino rješenje političke krize – „nikakva preslagivanja ni nove izbore!“. Štoviše, istaknuli su da smatraju kako gradski odbori trebaju „imati autonomiju“, zbog čega se nisu konzultirali sa središnjicom.

>>Neočekivani istup Damira Habijana: "Ne bojim se sankcija, Karamarko treba dati ostavku!"

Kako su izjavili na jutarnjoj tiskovnoj konferenciji, nisu se konzultirali ni s Anđelkom Stričakom, predsjednikom županijske organizacije HDZ-a i saborskim zastupnikom, kao ni Josipom Križanićem, drugim saborskim zastupnikom HDZ-a iz Varaždinske županije.

Pokušali smo za komentar dobiti Anđelka Stričaka, međutim tijekom cijelog dana nedostupan je na telefon...

Komentari