grad bicikala

Habijan: 'U Varaždinu biciklističke staze ne vode nikuda'

Objavljeno: 13.05.2017. 11:05

Zadnja izmjena: 13.05.2017. 12:37

Danas su se gradskim korzom prošetali predstavnici HDZ-a u pratnji Damira Habijana pritom gurajući bicikle, kako bi predstavili problematiku vezanu za kretanje bicikla po gradskoj jezgri.

- U programu HDZ-a stoje razrađeni konkretni prijedlozi stvaranja boljih uvjeta biciklistima. Svaka rekonstrukcija prometnice mora obuhvatiti uređenje biciklističkih i pješačkih staza. Strategija razvoja biciklističkog prometa u Varaždinu trenutno ne postoji, kao ni strategija razvoja prometa. - stoji u priopćenju HDZ-a. 

- „Centar grada treba prije svega prepustiti pješacima i biciklistima. Promet biciklima treba dozvoliti u cijelom gradu, ali u pješačkoj zoni ograničiti na brzinu pješaka. Za sjednicu Gradskog vijeća imamo spreman Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina kojim ćemo tražiti uvođenje dopuštenja za promet biciklima na području pješačke zone““ - rekao je Habijan.

Poučen tuđim primjerima, Habijan smatra da je moguće sredstvima EU fondova i iz ostalih izvora osigurati između 50 i 100 eura per capita koji će se, ne računajući sredstva izgradnje i rekonstrukcije prometnica, uložiti neposredno u razvoj biciklističkog prometa i infrastrukture u razdoblju od 5 godina. 

Komentari