TREĆA ŽIVOTNA DOB

Habijan: Želim vjerovati da optužbe o nasilju u Domu nisu istinite

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2017. 10:53

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 11:04

Foto: Mateja Rak

Danas su Damir Habijan i njegovi zamjenici Sanja Zember i Denis Čupić posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu.

Habijan je napomenuo kako je treća generacija dala veliki doprinos svojim radom ovoj županiji te zato svojim programom ''Zlatna generacija'' žele posebno posvetiti brigu o starijim osobama.

- Želimo isplatu božićnica i uskrsnica, a novac će se naći ukidanjem naknada članovima gradskih i upravnih vijeća, te nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništu grada Varaždina.- rekao je Habijan. Također je poručio da treba ozbiljno razmatrati ideju o nadogradnji Doma jer postoji sve veći broj osoba koji žele biti korisnici ovog doma.

Zember se nadovezala da osim smještajnih kapaciteta, briga se mora također voditi o stručnom kadru koji se brine za ljude starije životne dobi.

Habijan se osvrnuo i na nedavne optužbe o zlostavljaju korisnika doma:

- To su sve neslužbene informacije i želim vjerovati da to nije istina, ali ako je istina to treba sankcionirati sukladno zakonom i mi svi to oštro osuđujemo.- rekao je Habijan 

Na kraju, Čupić je dodao kako planiraju otvoriti call centar za stariju generaciju gdje će se oni moći obratiti gradu Varaždinu i zatražiti sve informacije koje ih zanimaju.

 

 

Komentari