spašavanje situacije

Habuš moli vijećnike da u srijedu prihvate proračun i spase što se još može spasiti

Objavljeno: 13.02.2017. 13:22

Zadnja izmjena: 13.02.2017. 13:25

Povodom najave sjednice Gradskog vijeća sazvanoj po hitnom postupku za srijedu 15. veljače, gradonačelnik Habuš na današnjoj je konferenciji za medije predstavio novi prijedlog proračuna, sve u interesu "spašavanja onoga što se spasiti da".

Zbog neizglasavanja proračuna trenutno se ne mogu provoditi postupci javne nabave, ali ni aplicirati na fondove što se negativno odražava na mnoga područja, poglavito na velike projekte poput izrade projektne dokumentacije i ishođenja dozvola za dječje vrtiće u Hrašćici i Kućanu Donjem, dogradnji i adaptaciji 6. osnovne škole, rekonstrukciji instalacija u 5. osnovnoj školi, energetske obnove Dječjeg vrtića Varaždin, ali i izgradnji rotora na raskrižju kod Filićeve i ulice Miroslava Krležine.

Upravo iz tog razloga Habuš je predstavio novi proračun pa apelira vijećnicima da razmotre i po hitnom postupku donesu Prijedlog proračuna za 2017. godinu. Gradski su vijećnici dokumentaciju dobili u petak pa imaju još nekoliko dana da do sjednice sve dobro prouče. Iako ne zna kako će izglasati, gradonačelnik se nada da će ovaj proračun za dobrobit sviju ipak proći.

Komentari