Habuš: Gradski bazeni morat će reprogramirati dug i platiti ga Varkomu

Objavljeno: 16.05.2015. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Javnoj ustanovi Gradski bazeni prošlog je tjedna stigao prijedlog za ovrhom zbog duga od pola milijuna kuna prema Varkomu nastalog 2011. godine.

Kako nam je potvrdio ravnatelj Gradskih bazena Mladen Putar, na prijedlog ovrhe su se žalili s obzirom na to da su imali svega osam dana za plaćanje duga. Putar tvrdi kako je dug nastao 2011. godine, za vrijeme ravnateljice Natalije Žetko, jer se nisu plaćali računi Varkomu, za što je novac bio redovno doznačen Javnoj ustanovi.

Gradonačelnik Goran Habuš smatra kako dug bez obzira na to tko ga je napravio, treba platiti. Prema njegovom mišljenju, treba pronaći način na koji će se dug reprogramirati.

- Moram pitati Gradske bazene jesu li riješili pitanje tog dugovanja. Moram reći da imamo mali problem i nerazumijevanje ravnatelja Gradskih bazena koji tvrdi da je to obaveza koja nije nastala za njegovo vrijeme, što je točno. No, to ne znači da ta obveza ne stoji i dalje. prema tome, morat će to vratiti. varkom jest spreman na dogovor kako da se taj dug riješi. Dug treba reprogramirati i vjerujem da će se naći model da se to reprogramira i na neki način plati - rekao je gradonačelnik Habuš.

Dug od pola milijuna kuna nastao je za vrijeme bivše ravnateljice Gradskih bazena Natalije Žetko, kojoj za desetka dana počinje suđenje, kao i njezinom tadašnjem zamjeniku i dvjema djelatnicama. Nataliju Žetko, Željka Čengića, Ljiljanu Golić Domislović i Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, utaju poreza ili carine te krivotvorenje službene isprave, a suđenje će početi sljedeći tjedan.

Komentari