Habušu neshvatljivo protivljenje HDZ-a zakonskim obvezama Grada Varaždina

Objavljeno: 22.10.2015. 16:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš reagirao je na izjave predsjednika Povjerenstva gradskog HDZ-a Damira Habijana. Kako smo jutros izvijestili, GO HDZ-a je aktualnoj vlasti između ostaloga poručio kao vijećnici iz redova te stranke na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća neće prihvatiti rebalans Proračuna...

 >>Varaždinski HDZ gradskoj vlasti poručio da u petak neće prihvatiti rebalans proračuna

Nisam ni očekivao da će vijećnici HDZ-a podržati rebalans Proračuna, kao što dosad nisu podržali gotovo sve predložene odluke, naglasio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u svojem priopćenju.

Za predsjednik Povjerenstva gradskog HDZ-a Damir Habijana pak navodi kako on “u nastavcima iznosi neprovjerene i neistinite informacije pa njegov rad (u Gradu) ocjenjuju neozbiljnim  i neprihvatljivim.

- Žalosti činjenica što takvim radom vijećnici nanose štetu Gradu Varaždinu, a ne meni osobno ili stručnim službama Grada. Ovim rebalansom Proračuna koji će se naći sutra na vijeću  ostatak od kreditnih sredstava se usmjerava na izgradnju reciklažnog dvorišta i na obnovu VI. osnovne škole. Druge izmjene su tehničke naravi te ne povećavaju niti prihodovnu niti rashodovnu stranu Proračuna - ističe Habuš u svojem reagiranju.

Dodaje i da je o otvaranju stečaja nad NK Varaždinom (ranije NK Varteksom), odlučio nadležni trgovački sud “jer su za to bili ispunjeni Stečajnim zakonom propisani razlozi, a ne gradonačelnik Grada Varaždina ili gradska uprava“.

- Ako se uzme u obzir kako je samo blokada nekadašnjeg NK Varteksa prema podacima FINE iz svibnja 2015. iznosila više od 21,6 milijuna kuna, a ukupna potraživanja svih vjerovnika još i više, spomenutih milijun kuna koje bi Grad Varaždin po odluci o preoblikovanju uložio u isti, bilo bi zanemarivo i u krajnjem slučaju, bez željenog rezultata – a to je revitalizacija nogometnog kluba s, kako gosp. Habijan ističe, dugogodišnjom tradicijom – navodi Habuš razloge zašto se po njemu krenulo ispočetka, “s klubom bez repova iz prošlosti i bez višemilijunskih dugovanja“.

Pritom je pozvao vijećnike HDZ-a da putem savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, preko odbora ili putem amandmana daju svoje primjedbe i prijedloge i da se, dodaje, “ konačno aktivno uključe u donošenje odluka“.

- Većina tih odluka je zakonska obveza Grada i neshvatljivo je HDZ-ovo protivljenje i to isključivo i samo preko medija i na samoj sjednici Gradskog vijeća – zaključio je Habuš.

Komentari