HDZ na Županijskoj skupštini: "Gdje je to Čačić bio '91?!" ; Štromar: "Svakako ćemo provjeriti!"

Objavljeno: 02.09.2015. 11:32

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:53

Foto: Nikola Kokotec

Na aktualnom satu 19. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije koja je u tijeku, a kojoj nazoči 36 vijećnika i vijećnica, pitanja za županijsko vodstvo imalo je 18 vijećnika. 

Ratne priče

Željko Dvekar, vijećnika iz redova HDZ-a, osvrnuo se pritom na napis u Večernjem listu u kojem Radimir Čačić, kako je rekao, na široko objašnjava "što je to desnica". Dvekar stoga postavlja pitanje ministru Fredu Matiću zašto se Radimir Čačić hvali da je osnovao "nekakvu dragovoljačku postrojbu još 1991. godine i da je 5. kolovoza 1995. godine bio u Oluji".

Odgovrno tvrdim da Radimira Čačića tamo nije bilo! Ministra Matića pitam gdje je bio Radimir Čačić u to vrijeme i s kim?! - bio je kategoričan Dvekar.

Na pitanje vijećnika Dvekara, kako se moglo vidjeti - sa zadovoljstvom je odgovorio župan Štromar: - Svakako ćemo pitati ministra Matića kakvu je to postrojbu osnovao i je li 5. kolovoza bio u Kninu ili ne - rekao je Štromar, no tu nije bio kraj pitanjima vezanim uz problematiku Domovinskog rata i branitelja.

Šajkače na zidu

Ivan Mikec, vijećnik iz redova HSP-AS, se osvrnuo na natječaj Opće bolnice Varaždin za zapošljavanje 30 medicinskih sestara. Na spomenuti natječaj, kako je rekao Mikec, javila se supruga hrvatskog branitelja koja ima 10 godina radnog iskustva i majka je troje djece.

Budući da nije primljena, Mikec se pita: - Je li joj mana to što je supruga hrvatskog branitelja te treba li u Varaždinskoj županiji visjeti šajkača na zidu, da bi netko dobio posao?!

Zamjenik župana Alen Kišić odgovorio mu je na to: - Zapošljavanje u varaždinskoj Općoj bolnici odobrava Ministarstvo zdravlja i mi u Županiji za taj natječaj nismo uopće znali.

Kako je naglasio Kišić, postoji zakon o zapošljavanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji: - Ukoliko je sve što je Mikec naveo točno, gospođa se na natječaj mora žaliti - zaključio je.

Vijećnici će u nastavku sjednice, između ostaloga, prema dnevnom redu raspravljati o stanju gospodarstva u Varaždinskoj županiji u prvom polugodištu 2015. te o prijedlogu rješenja o imenovanju ravnatelja ŽUC-a.

Komentari